Mandrage interview: Neustále dumáme, jak tu naši live image ještě vytunit
zdroj: Ireport

Mandrage interview: Neustále dumáme, jak tu naši live image ještě vytunit

14. 6. 2015 – 14:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Mezi žádané aktéry festivalů patří už několik let, ale rapidní zvýšení zájmu veřejnosti i organizátorů pocítili Mandrage hlavně loni, důsledkem povedeného alba Siluety (2013) a stejnojmenného promo tour. Jak jsou připraveni na letošní léto, prozradili v následujícím rozhovoru.

Právě finišujeme naše doposud asi nejnáročnější turné O(d) Začátku, přičemž jsme se, souběžně s tím finišováním, rovnou vnořili do velkovíru prvních letních open airů. Myslíme, že jsme si na turné nastavili laťku poměrně vysoko, přesto myslíme, že se nám pro letošní festivaly podařilo vymyslet poměrně velkou show, která, hlavně za tmy, snad bude umět ohromit. No a samozřejmě už chystáme novou desku, doděláváme singly, a už pomaličku taky chystáme turné na jaro 2016. Práce je tedy, zaplaťpánbůh, pořád dost.

Od loňska patříte mezi headlinery festivalů a podobných akcí, jak tu změnu -  tedy úspěch - vlastně vnímáte?
Je pravda, že se nám nějak pořád daří zajímat lidi, to je samozřejmě příjemný, ale o nějaké změně života nemůže být řeč. Plzeň vypadá pořád stejně, jako když jsme ještě na festivaly nejezdili, akorát tu máme nový divadlo, tak to je asi to jediný, co se v našem životě změnilo. No a to přece není nijak dramatická změna, to musíte uznat. Jinak na nás ale úspěch působí moc příjemně.

Mandrage zdroj: Ireport

Zvýšenou přízeň fanoušků i respekt mnohých muzikantů a médií jste získali díky Siluetám. Kdy se narodí jejich následovník?
Naše poslední deska Siluety je podle nás tím nejlepším, co jsme kdy vydali. I když tam, zpětně viděno, jsou určitě věci, které bychom dnes dělali jinak, celkově jsme s tou nahrávkou veskrze spokojeni. Na nový desce intenzivně pracujeme, dá-li Bůh, vydáme ji na podzim.

Hodně jste zapracovali i na vizuální stránce vašich koncertů? Kdo vám vymýšlí kostýmy, kdo řeší scénografii apod.?
Většinou si to celý vymejšlíme sami. Koncertování nás hrozně baví, takže neustále dumáme nad tim, jak tu naší live image ještě víc vytunit. Vizuál turné, který pojedeme k nový desce, jsme měli vymyšlenej pomalu ještě dřív, než jsme na tu desku začali skládat písničky. Většinu těhle designovejch věcí vymejšlí náš bubeník Matyáš Vorda spolu s Tomášem Karbanem, což je náš osvětlovač, nicméně nápadama hýříme tak nějak všichni. A co se týče našich posledních kostýmů, ty šila Kateřina Líblová z plzeňského ateliéru Kirké.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku