Madonnu nechtějí v Rusku. Nelíbí se jim, že podporuje Pussy Riot
zdroj: tisková zpráva

Madonnu nechtějí v Rusku. Nelíbí se jim, že podporuje Pussy Riot

18. 4. 2013 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Čtyřiapadesátileté americké superstar hrozí, že si v Rusku nějakou dobu nezazpívá. Důvodem jsou její protesty proti věznění Pussy Riot.

Popová královna není jen známou bojovnicí za práva homosexuálů, ale mimo jiné také podporuje antiputinovskou skupinu požadující propuštění členek punkové skupiny Pussy Riot. To se ovšem ruské vládě ani trochu nelíbí.

Zatímco ještě loni tak Madonna v Rusku bez problémů uspořádala dvě show – v Moskvě a v Petrohradu – dnes úředníci tvrdí, že její vízum jí neumožňuje pracovat. Minimálně ne pro peníze.

Jeden moskevský patriarcha v této souvislosti dokonce prohlásil, že Madonna je vinna z „nezákonné obchodní činnosti“.

Madonna zdroj: Profimedia

Připomeňme, že Madonna na svém moskevském koncertě nejprve měla několikaminutový projev a následně zazpívala "Like a Virgin" v černé masce. Na svá záda si navíc velkým písmem napsala „Pussy Riot“. Tehdy ještě doufala, že soud "Máše, Katě a Nadě" nakonec odpustí. Na koncertu v Petrohradě pro změnu podpořila tamější gaye a lesbičky. Některé ruské pravoslavné organizace následně začaly požadovat, aby Madonně bylo zakázáno v Rusku vystupovat a vicepremiér Rogozin slavnou zpěvačku označil za vysloužilou prostitutku.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku