LIVE: Bruno Mars přivezl do Prahy svůj zvěřinec
zdroj: iREPORT.cz

LIVE: Bruno Mars přivezl do Prahy svůj zvěřinec

15. 11. 2013 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Příběhy o spadlých bradách známe asi všichni. Bruno Mars v pražské O2 Areně při své české premiéře právě jeden takový příběh rozehrál.

Koncept návštěvy džungle sehrál ve zpěvákově vystoupení nemalou roli. Peter Gene Hernandez aliasBruno Mars v hnědé vestičce, bílé košili s výstřihem hrdě prezentujícím křížek kolem krku a nezbytným kloboukem na hlavě provedl diváky zákoutími jejích tajů, když je za doprovodu Moonshine nebo Natalie nechal na plátně za sebou pozorovat zpomaleně letící papoušky, oči šelmy i nespoutaný oheň. To pravé kouzlo však tkvělo v detailech. Třeba když si o pár chvil později jeho kolega na pódiu nacvičoval svůj pěvecký part do The Lazy Songu za pomocí kliků v humorné scénce, kterou hudebně doprovodila titulní skladba z Rockyho. Už vás to trklo?

 

Bruno Mars zdroj: iREPORT.cz

Úvodních deset minut bývá pro úspěšnost koncertu klíčovými a Bruno si toho byl dobře vědom. Stačilo se zeširoka usmívat, vybídnout poslušné diváky na sedačkách k tanci a jako třetí položku zařadit rozjařený letní hitTreasure. Jen pár okamžiků po začátku tak celá O2 Arena jásala radostí, mávala rukama zleva doprava a kroutila boky, jak to komu jeho pánev dovolila. Co jiným interpretům trvá dvě hodiny, měl Bruno Mars zmáknuté lusknutím prstu.

 

A vůbec, ten člověk má tak neuvěřitelně silné charisma, že dobrou náladou musel ve vysočanské hale nakazit snad každého. Vlastní je mu i ležérní projev a divákovi nezbývalo než obdivovat, s jakou lehkostí a přirozeností zpívá krásně čistým tónem veškeré záludnosti, které mu jeho jednoduché, ale nikoliv hloupé písničky nabízejí a při tom všem si ještě přehazuje mikrofon z ruky do ruky, jakoby na světě neznal lepší zábavu.

Bruno Mars zdroj: iREPORT.cz

Aby show bavila jeho, kapelu i obecenstvo, přidal do svých songů drobné vsuvky a změny, které jejich studiovou podobu výrazně oživovaly. V Billionaire smíchané s Money (That's What I Want) Baretta Stronga tak jeho doprovodný vokalista odcitoval kousek I Need A Dollar Aloe Blacca, jinde zase vložil úryvek R. Kellyho Ignition a kupříkladu baladu Grenade pro změnu ozvláštnil kytarovým sólem nebo mexicky znějící trubkou. Kdo o jeho nesporném muzikálním talentu dosud nebyl přesvědčen, toho si vokálně excelující Mars obtočil kolem prstu v téměř závěrečné Locked Out Of Heaven, kdy se na chvíli proměnil v šikovného bubeníka, který na pár vteřin povolal do zbraně i mocný dubstep.

Při tom všem nezapomínal majitel sedmi cen Grammy ani na pravidelné pohupování v bocích, které přítomné slečny a dámy odměňovaly vděčným pískotem, za což jim osmadvacetiletý sympaťák z Honolulu česky odpovídal "Miluji Tě". Jedním dechem je ale nutno dodat, že si vystoupení i přes svou převážně párty povahu dokázalo po celou dobu udržet vkus, střídmost a vtip. Marsovy vzory ze stáje Motownu by se nemusely za svého nepřímého následovníka ani trochu stydět. Kdo by to od drobného kluka, který svým sametovým hlasem okouzlil svět poprvé před třemi lety v B.o.B.ho Nothin On You, býval čekal!

Bruno Mars zdroj: iREPORT.cz

Došlo samozřejmě i na jímavější momenty jako fenomenální přednes klavírní balady When I Was Your Man nebo houpavou a zábavnou interpretaci Just The Way You Are. Fascinoval rovněž i průlet zelenou džunglí v emocionálně napěchované Gorrile, která skvělý večer za doprovodu jisker a plamenů ukončila.

 

Na podobné akci se chyby hledají opravdu těžko. Škoda je mizerného nazvučení předskokana Mayera Hawthorna, které způsobilo, že jeho jinak krásné písně s nádechem soulu a funku v O2 Areně zněly, jako bychom se ocitli na diskotéce v osmdesátých letech. Sám Bruno se s diváky mohl alespoň pár vřelými slovy rozloučit. Jinak ale není žádných pochyb o tom, že se včerejší vystoupení zařadí k tomu nejlepšímu, co jsme (přinejmenším) letos v O2 Areně mohli vidět.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku