Lenny interview: písničkářka na trase Londýn - Praha - Londýn
zdroj: iREPORT.cz

Lenny interview: písničkářka na trase Londýn - Praha - Londýn

20. 12. 2013 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

"Učitelé chtějí, aby studenti byli lepší než oni," vysvětluje mladá zpěvačka Lenny důvod, proč od letoška studuje písničkářství v Londýně a nikoliv doma  v Česku. Nedávno se pochlubila svým druhým EP, nový materiál - už s prvními vlivy britské hudební průpravy - by ráda vydala začátkem příštího roku.

Nedávno proběhlo vyhlášení Českého slavíka, kde jsi byla nominovaná na Objev roku. Jak vnímáš takový úspěch ani ne půl roku po vydání prvního EP?
Je to skvělý pocit. Jsem ráda, že se touto kategorií mladí interpreti podporují. Za hlasy posluchačů jsem moc vděčná a mám tak opět čerstvou motivaci a chuť pracovat dál na nových písničkách.

Druhou kolekci songů vydáváš ani ne půl roku po All My Love. V čem se EP Fighter liší?
Na druhém EP vidím rozdíl hlavně v textech, kde se pomalu začínám učit čerpat inspiraci z věcí, které vídám kolem sebe. Ty se pak dají přebásnit do textu a dva takové jsou právě na novém EP. Řekla bych, že Fighter má hlubší poselství než má prvotina.

EP obsahuje i dva covery, jeden z pera Bryana Adamse. Jde o tvoji oblíbenou píseň, či máš k Bryanovi celkově nějaký hlubší, osobnější vztah?
Bryana jsem poslouchala odjakživa. Pamatuju, jak mi mamka pouštěla jeho písničky vždy v autě, když jsme spolu někam jely. I'm ready se mi ale pořádně dostala do hledáčku až nyní, když jsem dostala chuť upravit si ji jen pro piáno a zpěv.

Pokud by sis mohla zazpívat duet s kýmkoliv ze světových zpěváků, byl by to právě Bryan?
To by bylo dlouhé rozhodování (smích). Líbí se mi spousta interpretů - James Morrison, Brian Johnson, Sting... Ale Bryan Adams by byl určitě v užším výběru!

Celý rozhovor naleznete v odkazu níže.

zdroj: youtube.com

 

 

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!