KVĚTEN: 'A vše bude jak má být!'
zdroj: Profimedia

KVĚTEN: 'A vše bude jak má být!'

10. 5. 2019 – 14:19 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Řekněme, že to, že co nám v životech duben rozvrtal, rozdrbal do krve nebo nějak rozmašíroval, to květen dohladí, upraví, napraví a hodí na to pořádnou lopatu úrodné půdy pro věci příští. Co nás bude opouštět? Povětšinou věci, které neměly nikdy potenciál nás naplnit láskou a spokojeností – a v průběhu května nám to bude docházet… A přicházet budou změny, notně podpořené osudem, které nemusí být příjemné, mohou mít příchuť risku, ale chtě nechtě, koncem měsíce se zúročí a přijde chuť se do všeho opřít naplno. Je čas znovu se narodit, vytrhnout plevel tam, kde se roztahuje už moc dlouho, ale zvykli jste si na něj. Je čas změnit zvyky. A budete-li v květnu unavení, odpočiňte si. V květnu se dost věcí vyřeší a zahladí samo. Osud bude hrát nejvýraznější hru v období úplňku, tam se mohou rozlousknout i velmi tvrdé oříšky. Tak krásný květen!

Beran: Setkání s Múzou
Berani se budou moci nadechnout už zkraje měsíce. Setkají se přesně s tím, s čím potřebují. A to zejména v oblastech lásky, partnerství, rodiny nebo toho, k čemu vám tíhne srdce. Něco skvělého vám doslova „spadne do klína“ – něco se vám jednoduše v květnu hodně vyplatí a zúročí. Téma dost ukazuje na finance nebo na to, co považujete ve svém životě za „zázemí“. Tam máte možnost věci dokončit a oprášit si ruce po těžké práci. Od půlky května už jste otočení novým směrem, máte chuť žít, osud vám přináší úlevu, možnost se nadechnout a pořádně se pomuchlovat s naznačenou budoucností. Bude to jako vybírat si z regálu plného možností (ale pozor, i zkaženého zboží, pokud ve vašem životě je). Možná si něco užijete a půjde o dům dál. Nebo tomu domu dáte základní cihlu, to už bude na vás.

Býk: Svoboda!
Konečně se můžete vymotat z pavučin, ze strachů, z problémů nebo z čehokoliv, co vás pocitově svazovalo: Nebo kde se věci nehýbaly, protože k nim chyběly informace, báli jste se, a najednou jsou ty svázané ruce pryč. A to ať v případě velkých návratů dávno ztracených záležitostí, náhle rozřešených záležitostí – z vašeho úhlu pohledu k lepšímu, nebo jen formou nějakého vyjasnění dlouho tísnivé situace. Tyto tísně mohou být výrazněji žité na začátku května, a to právě proto, abyste si pak uvědomili sílu osvobození. V průběhu měsíce ale získáváte kousíček skládačky do svých happyendů. Finále. Mnoho toho k vám přijde také samo. Podle karet to ale může být zdánlivě drobné, nenápadné, jen to cvrnkne o nos, je třeba to nepřehlédnout! Máte jeden z nejšťastnějších a nejvíc na ruku jdoucích měsíců v životě. Tak ho využijte!

Blíženci: Tvrdě za úspěchem
Je dobré v tento měsíc vzít své životní vize a tvrdě, bez ohledu na cokoliv, za nimi vykročit. Pomůže vám osud, protože tyto šance vám nabídne, a zároveň vám události měsíce pomohou pochopit vaše brzdy, křivdy a bolesti minulosti. Rozjasní se vám… odejdou bolesti, minulé ztráty se stanou zisky, můžete do páru potkat přesně to/toho, co/koho hledáte. A to i tehdy, když ještě tyto rány budou zkraje měsíce krvácet a bolet. Takovému trnu v patě ale budete muset pomoci ven sami. Rozhodnout se. Chtít být šťastni. Recepty si najdete jistě sami, já jen radím, běžte za tím, co vám v květnu bude dělat radost na srdci. I maličkou. To vás neskutečně prohřeje na duši a možná do budoucna přinese ještě víc štěstí, než kdy jindy. A už nerozmazávejte minulost. Čas ji pohřbít!

Raci: Poctivá práce se vyplatí.
Dá se říci, že jakákoliv poctivá práce na sebezlepšení, na zlepšení jakékoliv situace, se vám velmi vyplatí. Strachy a neduhy, noční můry tu otravují jen v pozicích velmi nabubřelých ve formě domnělých omezení. Možná i ten spánek nemusíte mít nejlepší, ale vezměte to tak, že v něm pouze vyvěrá na povrch potlačovaná úzkost všedních dnů. Z těch lepších karet tu je spolupráce, příchod spolupracujících okolností do života a pak přirozené začátky i konce tam, kde to je zrovínka nyní třeba. V této kombinaci lze říci, že se vyplatí se zastavit, vyhodit noční můry oknem a zvážit všechny okolnosti a situace, jež se v květnu budou dít, jestli jsou pro vás vhodné: Jestli vám zlepšují život nebo jestli vás vrhají do obruče závislostí a strachu. A podle toho s nimi pravdivě naložit. A nevzdávat se, protože je tu jednoznačný tah: pokud s něčím poctivě a definitivně zatočíte v květnu, už se to s největší pravděpodobností nevrátí.

Lev: Vzácný poklad!
U vás dám důraz na novoluní kolem 5. května, kde máte výrazný aspekt rozjasnění citových záležitostí formou nějakého milého lidského stimulu. Nacházíte v chaosu vzácný poklad. Ten si prosím hýčkejte, protože vás může naplnit obrovským nadšením a překrásně se rozrůstat. Týkat by se to mělo záležitostí, které jsou typicky lví, vám vlastní, láska, sebevědomí, úspěch, peníze, rozlet do světa – tam všude můžete nalézt obří podporu, která vám je schopna způsobit v životě smršť novinek. Ještě mě napadá, že ten, kdo má ascendent nebo Merkur ve Lvu, pro toho tohle vše platí také dvojnásob. Či lidem, kterým se tato novinka bude týkat něčeho nově začínaného. Je tu přáno pohybu, akci, vycházejícím novým záležitostem a všemu, čemu vlastním nadšením v květnu pomůžete na svět.

Panna: Vylíhnuto do krásy
Případné nepříjemné pocity z dubna či minulosti se v květnu uvolní, ačkoliv první část měsíce ještě může být ve znamení nepříjemných tužeb nebo událostí, které vás chtě nechtě donutí něčeho zasekaného, nehnutého se v životě vzdát, protože to už prostě dál nejde. I vás karty upozorňují na novoluní začátkem května, 5.5., kdy se může jasněji ukázat ve formě nějaké nabídky zvenčí či náhodné události, kudy vede cesta. Sledujte v květnu své pocity, kde cítíte závan vzduchu, radosti – tam běžte. Kde cítíte závan bolesti a staré hniloby, která prožírala vás život…tam máte v tuhle chvíli možnost udělat tlustou čáru. Jedno ale budete muset překročit: strach. Vylíhnout se do krásy a rozbít tu skořápku sami.

Váhy: Žádné lži prosím
Váhy bych rozhodně nechtěla v květnu klamat. Budete mít bystrý cit pro lži, řečičky a čistou pravdu. Díky tomu vám měsíc přinese možnost zúročit energii z minulosti, získat výsledky minulých snah, zvažování a dát na druhou stranu svých pomyslných vah přesně to, co je třeba. V jistých případech vám tady také osud pomůže rozseknout situace, které se dlouho drží „nijaké“, ale druhá polovina měsíce je na vás již laskavější a zatímco v první půlce se musíte více popasovat s tím nemilým, v druhé už budete na misky vah dávat příjemné zážitky. A ještě k těm lžím, prolínají se tu celým měsícem, zdá se, že vám tu bude někdo chtít věšet bulíky na nos. Ani tak nejde o materiální ztráty, jako o čisté ublížení na duši. Tak se nedejte!

Štíři: Nečekané vize
Máte tu v květnu možnost najít novou životní vizi, nečekanou. Rozloučit se s tou starou? Energie je také podobná té, která bývá v životě ve chvíli, kdy se náhle otočíte a uvidíte, že celý život jste měli za zády skrytý poklad, kterého jste si – bůhvíproč – nevšimli, protože jste umanutě hleděli někam jinam. A rázem se briskně rozloučíte s nedosažitelnými metami a vydáte se za těmi, jež jsou nadosah. Základním vlivem je tu Viselec a Hvězda, a tak mohu shrnout počátek května jako chvíle, kdy je dobré se na věci dívat jinak, dát jim čas, nechat pracovat osud a vnímat víc novinky, zvraty, to, co se náhle mění, co přináší nečekané události. V nich totiž máte schovaný poklad. Nesmutněte za ztrátami a dívejte se směle vpřed!

Střelci: Volá vás osud
Osma holí hned na začátek, může se vám tento karmický a osudový čas prolínat ještě do dubna, ale přijde mi, že minimálně ta půlka května může být rychlá, někdy až zbrklá, naprosto neovlivnitelná vůlí nebo vaším činěním, a může to způsobit v životě celkem slušný chaos. Nechte sednout prach, udržujte si svůj směr a já vám mohu slíbit, že druhá polovina května je pro Střelce už o poznání milejší. Najednou zjistíte, kolik toho máte k dispozici milého a budete to s radostí opečovávat. Řekněme, využijte závěr května pro oslavu svého života. Jsem si jista, že budete mít co slavit, nejspíš ale něco, o čem v tuhle chvíli nemáte ani potuchy!

Kozoroh: Nesměle na začátek…
Ve vašem životě možná bude třeba něčemu pořádně ušlapat hrobeček a něco zase pořádně rozfofrovat. Jeden cyklus končí, nový začíná. Některé dny se tu ještě může vznášet stín minulosti, případně nutnost ještě dořešit nějaké bolavé resty, které se stále opakují. Ale úsvit je mnohem jasnější. Jen je třeba nebrat případné klacky pod nohama v květnu jako stopky, ale jako překážky, které trénují svaly k lepším a vyšším skokům. Co v květnu ztratíte, nestálo za to. Co získáte, nebo co vám zůstalo, to je obraz nejlepší kvality a základní stavební kameny do budoucna.

Vodnář: Netrapte se křivdami
Máte tu energii bouře, milí Vodnáři. Bude ničivá, nebo očistná? To záleží na tom, jaké záležitosti jsou ve vašich životech u konce a v jaké fázi je načínání těch nových. Zkraje měsíce můžete mít ze všeho trochu těžkou hlavu, nebo být v jednom kole a můžete být unaveni. Ovšem s tím, jak bude měsíc pokračovat, víc a víc uvidíte, kde jste dělali v životě chybu a jak to můžete napravit. Květen vám přináší vzácný náhled na život jinýma očima. Objevení něčeho, co jste dlouho hledali a u čeho si řeknete – „Aha, že jsem to já hlupák neviděl dřív.“

Ryby: Ve hřejivé vodičce
Zkraje měsíce tu ještě máte únavu a stagnaci, ale bude se vám během měsíce hezky ohřívat vodička, tak ty unavené chvilky využijte k přemýšlení, přemítání o životě a věnujte se svému zdraví. Ozdravte se na těle i na duchu, protože hned půlka měsíce a zejména jeho závěr vám přináší neskutečné šance, vyplutí do nesmírně teploučkých vod nového léta a to, co se vám tady může přihodit, může být až nezapomenutelné. Zejména v oblasti práce, zázemí, vysněných šťastných událostí nebo tam, kde jste potřebovali vidět, že i takový úspěch je pro vás – a tak se skoro i vyplatí si takové situace do života přitáhnout, připravit se na ně, nakoupit si pomyslné „losy“ a čekat na šťastná osudí. A nebojte se poslechnout svou intuici a… ty správné informace vám mohou přijít v období úplňku.

Zatím bez komentáře, buďte první!