Který z filmů o Trojské válce je lepší? Troja nebo Helena Trojská?
zdroj: tisková zpráva

Který z filmů o Trojské válce je lepší? Troja nebo Helena Trojská?

18. 11. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dnes se mezi sebou utkají 2 filmy pojednávající o Trojské válce, která vznikla kvůli nejkrásnější ženě světa Heleně, a znamenala zkázu celé Tróji! Který z těchto filmů je podle vás lepší?

Troja (2004)

Trojští princové Paris a Hektor jsou na mírovém jednání u spartského krále Menelaa, kde se ale Paris zamiluje do Menelaovy ženy- krásné Heleny a ona se zamiluje do něj a Paris ji unese. Když se to na zpáteční cestě do Tróje dozvídá Hektor, chce ji vrátit, ale poté, co mu Parid řekne, že bude o Helenu bojovat klidně proti celé Spartě, rozmyslí si to. Zatímco Trója v čele se starým a moudrým králem Priamem oslavuje příjezd krásné Heleny a její svatbu s Paridem, Menelaos se vydá za svým bratrem, slavným vojevůdcem Agamemnonem a žádá ho o pomoc.

Paris a Helena zdroj: tisková zpráva

Více fotek k filmu Troja

Mykénský král Agamemnon, který touží po ovládnutí velké Tróje, rád vezme bratrovu manželku jako záminku k válce a shromáždí veliké vojsko a i když nerad, povolá i neporazitelného válečníka Achillea, který ale krále nectí a dělá si co chce. Ani Achilles není nadšený, ale jeho přítel, lstivý ithacký král Odysseus ho přemluví a tak jede Achilles se svými lidmi a svým bratrancem Patroklem taky. Více.

zdroj: Archiv

Helena Trojská (2003)

Jeden z nejvýpravnějších dobrodružných klasických příběhů inspirovaných Homérovou Iliadou ožívá. Natočený na exotických místech, s mezinárodním obsazením a nejmodernějšími speciálními efekty, snímek vypráví o legendární bitvě, která se rozpoutala kvůli lásce a kvůli nejkrásnější ženě na světě.

Helena Trojská zdroj: Distributor

Helena, ačkoliv je provdaná za spartského krále Meneláa, se bláznivě zamiluje do Parida, pohledného trojského prince. Milenci spolu uprchnou do Tróje, kde jim Paridův otec, král Priam, poskytne bezpečné útočiště. Více.

zdroj: Archiv

 

Staňte se fanoušky těchto filmů!
Fanklub Troja
Fanklub Helena Trojská

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku