Který James Bond je úplně ten nej?
James Bond | zdroj: tisková zpráva

Který James Bond je úplně ten nej?

3. 3. 2016 – 21:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Když se řekne James Bond, každý si pod názvem této slavné filmové postavy představí svého oblíbeného herce. Agenta 007, milovníka nebezpečí, alkoholu a krásných žen, si od premiéry prvního filmu z roku 1962 zahrálo celkem 6 známých herců. Který z nich je podle vás ten nejlepší můžete zahlasovat na konci článku.

James Bond, také známý jako agent 007 (v anglickém originále se vyslovuje „dabl ou sevn“), je fiktivní britský tajný agent, sloužící v britské tajné službě MI6. Postavu vytvořil spisovatel Ian Fleming roku 1952. Více o filmové postavě Jamese Bonda najdete na Osobnosti.cz.

Představiteli Bonda v oficiálních filmech se postupně stali:

Sean Connery

Sean se narodil ve skotském Edinburghu a nejprve hrál malé úlohy ve filmu a v televizi, dokud nepotkal roli, na níž postavil svou kariéru. Když přijal roli agenta 007 Jamese Bonda v nízkorozpočtovém britském snímku Dr. No, odstartoval tím jednu z nejdelších sérií ve filmové historii. Hrál Bonda v Srdečné pozdravy z RuskaGoldfingerThunderballŽiješ pouze dvakrátDiamanty jsou věčné a Nikdy neříkej nikdy. Více o herci na Osobnosti.cz.

zdroj: Archiv

George Lazenby

George Robert Lazenby je australský herec, známý širší veřejnosti především jako herec, který ztvárnil postavu Jamese Bonda ve filmu V tajné službě Jejího Veličenstva.

zdroj: Archiv

Roger Moore

Anglický herec Roger Moore se stal známý především jako třetí herec, který stvárnil postavu Jamese Bonda. Agenta 007 si zahrál celkem v 7 filmech v letech 1973 až 1985. Více o herci na Osobnosti.cz.

zdroj: Archiv

Timothy Dalton

Timothy Dalton je britský herec, jehož vzestup popularity nastal roku 1987, kdy byl obsazen do role čtvrtého představitele pověstného tajného agenta 007 Jamese Bonda ve snímku Dech života. Že se v této poloze nadmíru osvědčil, potvrzuje jeho účast v dalším pokračování Povolení zabíjet. Více o herci na Osobnosti.cz.

zdroj: Archiv

Pierce Brosnan

Pierce Brendan Brosnan je irský herec, známý širší veřejnosti především jako představitel Jamese Bonda, kterého ztvárnil celkem ve čtyřech filmech v letech 1995 až 2002.

zdroj: Archiv

Daniel Craig

Daniel Wroughton Craig je anglický herec, známý jako šestý a součaný představitel Jamese Bonda z filmů Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) a Spectre, který měl premiéru v loňském roce. Více o životě slavného herce na Osobnosti.cz.

zdroj: Archiv

 

Staňte se fanouškem Jamese Bonda nebo některého z jeho představitelů!

Fanklub James Bond
Fanklub Sean Connery
Fanklub George Lazenby
Fanklub Roger Moore
Fanklub Timothy Dalton
Fanklub Pierce Brosnan
Fanklub Daniel Craig

Zatím bez komentáře, buďte první!