Kontrafakt interview: V hip hopu stále udáváme tempo (I.)
zdroj: iREPORT.cz

Kontrafakt interview: V hip hopu stále udáváme tempo (I.)

14. 1. 2014 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jebo, Anus a Pičus, respektive Ego, Anys a Rytmus jsou tři základní kameny Kontrafaktu, nejúspěšnější hiphopové formace na československé scéně. Trojice z Piešťan právě vydala album Navždy, o kterém jsme si povídali v exkluzivním rozhovoru. Kontrafakt poskytuje rozhovory jen zcela výjimečně.

Na nové desce je verš "Kontrafakt je spät, aj keď nikdy nebol preč". Když jste vydali album Bozk na rozlúčku, tušili jste že vaše soukromé aktivity nátáhnou dobu vydání třetí desky na šest let?
Rytmus: Popravdě ani ne, ale všechno je, jak má být.
Anys: Takto to je, nepřemýšlím nad tím.
Ego: Většinou přemýšlíme nad aktuálním projektem. Vždy ale máme různé vize o tom, co by ještě mohlo přijít v budoucnosti. Za tu dobu se ale událo tolik věci, že jsme si těch šest roků ani nestihli uvědomit.

O Patrikovi je známo, že se poměrně dost věnuje hudebnímu marketingu. Navždy vyšlo asi týden před Štědrým dnem. Bylo to načasování plánované, nebo jste dříve nestíhali? 
Rytmus: Načasování nové desky Kontrafaktu bylo na rok 2013, tak se i stalo. Myslím, že Kontrafakt není o marketingu.
Ego: Chtěli jsme dodržet slovo o nové desce v roce 2013 a přitom vydat plnohodnotný dlouhohrající nosič. Proto jsme využili všechen čas a naplánovali release až na poslední možný termín.

 

O hudebních aktivitách Rytmuse i Ega toho víme dost, ale co posledních šest let dělal DJ Anys? 
Ego: Anys se naplno věnoval medicíně, ale jako DJ s námi jezdí stale.
Anys: Jsem excutive producent Rytmusových sólových alb, nahrával jsem vokály, staral se o aranžérskou a zvukovou stránku skladeb. Na koncertech funguju jako DJ. Kromě toho pracuju jako lékař v Univerzitní nemocnici v Bratislavě, učím na lékařské fakultě a dělám si PhD.

Asi před dvěma roky jsem zjistil, že Ego nejen rapuje, ale pracuje jako advokátní koncipient. Zvláštní spojení. Není to trochu schizofrenní? 
Ego: Z nezainteresovaného pohledu se to tak může jevit, ale mně ten kontrast spíš pomáhá udržovat si nadhled tím, že mohu vidět a snažit se pochopit chování lidí v obou těchto "světech", přičemž jeden je uhlazený a maximálně formální, avšak často prohnilý zevnitř. Ten druhý zase totálně svobodný a uvolněný, i když navenek vnímaný jako ten kontroverznější. Pro textaře je to určitě plus, ale abych byl úplně upřímný, právnickou praxi momentálně vykonávám víc jako konkurzní správce a člen správní rady Piešťanské nemocnice, což není příliš časově náročné. Snažím se naplno věnovat hudbě, protože nemám rád polovičatou práci.

Pokračování rozhovoru naleznete zde:

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku