Koncert - Die Antwoord, 7 nejdivnějších kapel
zdroj: tisková zpráva

Koncert - Die Antwoord, 7 nejdivnějších kapel

22. 8. 2016 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Pražské Žluté lázně čekají na konci léta 22. 8. vzácní hosté - jihoafričtí performeři Die Antwoord. Trio vyžívající si v rave-rapu má pro svou stylizaci pověst bizarních, pro některé dokonce úchylných zpěváků. Od svého vzniku v roce 2008 však Die Antwoord doslova dobylo svět. V obskurnosti navíc tohle trio překoná hned několik dalších kapel!

Rockbitch
Může to být překvapivé, ale status bezesporu nejdivnější kapely historie patří britské převážně ženské metalové formaci s rázným jménem Rockbitch. Mezi její nejzvláštnější kousky patřilo hraní bez oblečení, začlenění pohanských prvků a sexuální výstupy na pódiu. Formace působila v 90. letech, rozpadla se v roce 2002.

Rockbitch zdroj: tisková zpráva

Crash Worship
Staršího data je i americká experimentální kapela Crash Worship, jež se krom industriálního hraní proslavila i zálibou v mazlavých tekutinách různého původu. Návštěvníci koncertů si tak užili postříkání medem, vínem ale i krví. Padání bariér mezi pódiem a diváky, anebo nahota byly samozřejmostí. Kapela od roku 1986 působila až do minulé dekády.

Crash Worship zdroj: tisková zpráva

Anklepants
Odění do roucha Adamova či Evina je však slabým odvarem proti tomu, co si na sebe naopak vezmou jiní performeři. Tak třeba kapela Anklepants si libuje v kostýmech působících jako hadry, které před pár dekádami nosily tuzemské babičky – jen s tím rozdílem, že na místě nosů mají navíc nástavce ve tvaru penisu. Za kapelou stojí muž z oblasti zvláštních efektů, který umí koncertům vždy dodat potřebnou dávku nereálna.

Anklepants zdroj: tisková zpráva

Mayhem
Někteří muzikanti hru na nechutno jen předvádějí, pak je tu tak kontroverzní norská blackmetalová kapela Mayhem, která je temnější než sebehutnější koncert. Mayhem, slavný pro násilí na koncertech, se počátkem 90. let zapletl do sebevraždy jednoho hudebníka a vraždy jiného. Způsobilo to rozpad formace, pak se v roce 1995 dala znovu dohromady v pozměněné sestavě. Hraje dodnes.

Mayhem zdroj: tisková zpráva

Stalaggh/Gulaggh
A když už jsme na severu, sluší se zmínit i dánsko-belgickou metalovou kapelu Gulaggh, dříve známou jako Stalaggh. Její členové jsou prý složení z chovanců blázince. Nihilismus čistého zrna je znát už z jejich hudby, v rámci kapely údajně (dle slov performerů) působí i vokalista, jež ubodal svou matku.

Stalaggh/Gulaggh zdroj: tisková zpráva

Itchy-O
Většinu zmíněných kapel spojuje jedna věc – již dávno nepůsobí. To se však nedá říct o denverské avantgardní skupině Itchy-O, vzniklé v roce 2009 a hrající až dodnes. Mezi kousky anarchistické elektronické a rockové formace patří zahájení koncertů na ulici, odění do šátků a mexických klobouků nebo třeba častý výskyt čínských draků na pódiu.

Itchy-O zdroj: tisková zpráva

Die Antwoord
Vedle bizárií severského blackmetalu nebo experimentujících anarchistů je tak rap-rave od Die Antwoord vlastně v zásadě neškodný. Například lehce „satanistická“ stylizace kapely ostatně pramení z jihoafrického „undergroundu chudých“ jménem zef, samotné ústřední duo Ninja a Yolandi Visser pak původně pocházejí z „běžné“ rapperské scény.

Die Antwood zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!