Kdo uspěl na letošních slavíkách? Jak jste s výsledky spokojeni?
Karel Gott | zdroj: Profimedia

Kdo uspěl na letošních slavíkách? Jak jste s výsledky spokojeni?

27. 11. 2016 – 13:57 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Představujeme vám výsledky v hlavních kategoriích Českého slavíka, jehož vyhlášení proběhlo v sobotu večer. Zvítězili, jako již tradičně, Karel Gott, Lucie Bílá a kapela Kabát. Kdo byl na dalších místech? Souhlasíte s výsledky?

Zpěváci

1. Karel Gott

Karel Gott je nejvýznamnější český zpěvák populární hudby, známý už pět desetiletí, s přívlastkem „Zlatý hlas z Prahy“. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného umění. Když nebyl přijat, odešel do učení v oboru elektromontér. Více.

Karel Gott zdroj: Profimedia

2. Tomáš Ortel

Tomáš Ortel je český zpěvák a frontman rockové skupiny Ortel. Dříve vystupoval v neonacistické skupině Conflict 88. Jeho kontroverzní texty jsou často označovány za xenofobní, rasistické, extrémistické a neonacistické, ale Ortel se brání, že texty chce jenom upozornit posluchače na problémy dnešního světa a vidí se něco jako novodobý Karel Kryl. Více.

3. Michal David

Cesta zpěváka a skladatele Michala Davida k prvním příčkám hitparád a miliónům prodaných nahrávek vedla nečekaně přes jazz. V roce 1976 založil talentovaný student pražské konzervatoře během studia (v r. 1976) jazzovou formaci „Čtyři“ a získal ocenění „Hudebník roku“. Více.

Zpěvačky

1. Lucie Bílá

Lucie Bílá, vlastním jménem Hana Zaňáková je česká zpěvačka populární hudby a herečka. Mezi její největší hity patří Láska je láska, Trouba, Jsi můj pán, eSeMeS. Mimoto je společnicí ve firmě Fantazma, spol. s r.o., která provozuje Divadlo Ta Fantastika. Více.

Lucie Bílá zdroj: Profimedia  

2. Lucie Vondráčková

Lucie Vondráčková je česká zpěvačka, herečka, dabérka, textařka a tanečnice. Pochází z muzikantské rodiny, její otec Jiří Vondráček je známý herec, zpěvák, baskytarista a klavírista, matka Hana Sorrosová je textařka a překladatelka, teta Helena Vondráčková patří již mnoho desítek let do nejužší špičky české pop music. Více.

3. Ewa Farna

Ewa Farna je mladá talentovaná rocková zpěvačka, která po své debutové desce ,,Měls mě vůbec rád" přišla s druhým albem ,,Ticho", které pokřtila Lucie Bílá a třetím albem "Virtuální". Svůj první sing Měls mě vůbec rád Ewa nazpívala ve svých 12 letech. Více.

Skupiny

1. Kabát

Kabát je česká rocková skupina z Teplic existující od roku 1983. Za svou 30. letou kariéru skupina prodala přes 1.000.000 kopií svých alb. Roku 2003 získávají svého prvního Českého slavíka za nejlepší skupinu. Více.

zdroj: Archiv

2. Ortel

Skupina Ortel vznikla v roce 2002. K založení kapely ho podle vlastního vyjádření vedla nespokojenost po 17. listopadu a touha upozornit lidi na to, před čím by raději zavírali oči. Skupina ve svých textech často vystupuje proti menšinám. Píseň „Hadr“ z prvního alba Nevinnej (2007) si osvojila Dělnická strana jako svou oficiální hymnu. Více.

3. Chinaski

Skupina Chinaski jako taková se dostal do povědomí v roce 1995. Na festivalu DROP IN v Pražské Lucerně se poprvé objevilo logo skupiny – svítící žárovka, která signalizovala zdroj pozitivní energie. V témže roce bylo rozhodnuto o natáčení desky, jejímž producentem se stává česká kytarová legenda Radim Hladík. Více.

Zatím bez komentáře, buďte první!