Kauza Kryštof: O5 & Radeček Richarda Krajča nežaluje
zdroj: iREPORT.cz

Kauza Kryštof: O5 & Radeček Richarda Krajča nežaluje

30. 9. 2013 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Před několika dny se v médiích objevila zpráva, že kapela O5 & Radeček obvinila Richarda Krajča z plagiátorství. Konkrétně mělo jít o podobnost refrénů aktuálního duetu Kryštof s Tomášem Klusem Cesta s pět let starou písní "Radečků" Prázdné lahve.

Členové poprockové kapely ze severomoravského Šumperka vyvrátili spekulace některých médií, že chystají žalobu na Richarda Krajča. "Už na konci minulého roku nám začaly chodit maily nebo zprávy na facebook, že nám Kryštof zkopírovali píseň. Do teď jsme to nekomentovali a s nikým neřešili, také proto, že nám písně zase až tak moc stejné nepřipadají. Ve chvíli, kdy se píseň Cesta dostala jako singl do rádií, si všimli podobnosti novináři. Rádi bychom upřesnili informace typu, že "chystáme žalobu", "napsali jsme do redakce stížnost" apod. Nikomu jsme nepsali, žádnou žalobu podávat nebudeme," vysvětluje zpěvák Radečků Tomáš Polák, který je zároveň autorem zmiňované písně Prázdné láhve, která má podobný refrén jako duet Richarda Krajča a Tomáše Kluse.

Kryštof zdroj: iREPORT.cz

"Pravda je taková, že jsem Richardovi dal před pěti lety pracovní nahrávku písně Prázdný láhve s nabídkou natočení vánočního duetu a on po pár letech použil podobný refrén. Už z logiky věci jsem ale přesvědčený, že to nebyl záměr a neudělal to schválně, nemá to zapotřebí," uvedl zpěvák skupiny O5 a Radeček a dodal: "Zaskočilo nás, že se celá věc dostala do médií, některé weby navíc uvedli, že jsme je sami kontaktovali, což není pravda. Takto se zviditelňovat nepotřebujeme a kdybychom chtěli onen zkopírovaný refrén nějak řešit, vyříkali bychom si to přímo s Kryštofama, se kterými jsme si vždy dobře rozumněli."

zdroj: youtube.com

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!