Kate a William: Na premiéře filmu o Mandelovi se dozvěděli o jeho smrti
zdroj: Profimedia

Kate a William: Na premiéře filmu o Mandelovi se dozvěděli o jeho smrti

7. 12. 2013 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Osud si s námi občas nepěkně zahraje. Představte si, že vyrazíte na premiéru životopisného snímku o své oblíbené osobnosti… a přímo v kině se dozvíte o její smrti.

Přesně tohle se stalo princi Williamovi a vévodkyni Kate, kteří se vydali na londýnskou premiéru filmu Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě. Krátce po jeho skončení se přítomní diváci dozvěděli, že slavný bojovník za lidská práva před několika hodinami zemřel.

„Tragická zpráva byla oznámena v 22:25 hodin londýnského času. Všichni hosté včetně Kate a Williama byli viditelně otřeseni. Nějaká žena hlasitě vykřikla a zhroutila se,“ uvedl jeden z očitých svědků.

Kate a William zdroj: Profimedia

Slavnostního večera se zúčastnily i Mandelovy dcery Zindzi a Zenani. „Můj otec je v pořádku. Má 95 let a je velmi křehký,“ řekla ještě před začátkem premiéry Zindzi přítomným novinářům. V té chvíli Mandelovi zbývalo již jen několik posledních desítek minut života.

„Právě před chvílí jsme zjistili, jak mimořádný a inspirující člověk Nelson Mandela byl. V tuto chvíli jsou mé myšlenky i modlitby s ním a jeho rodinou,“ prohlásil šokovaný princ William během krátkého projevu ve foeyeru Leicester Square Odeon.

Film Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě sleduje život Nelsona Mandely od jeho dětství, přes dospívání, boj proti apartheidu a dlouhé období věznění, až do jeho zvolení prvním černošským prezidentem Jihoafrické republiky v roce 1994.

Zatím bez komentáře, buďte první!