Karel Gott proměnil Rock for People v Gottland!
zdroj: iREPORT.cz

Karel Gott proměnil Rock for People v Gottland!

17. 7. 2013 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Karel Gott for people, people for Karel Gott; tak by mohlo znít heslo třetího festivalového dne na hradeckém letišti. Mistr svým přístupem a nadšením pobláznil i o dvě generace mladší diváky a směle se může zařadit mezi největší hvězdy celého Rock for People.

A pomalu se blíží hodina H!

17:52
Mezi fanouškovskými tričky se konečně objevují i QOTSA a sem tam je vidět i kelímek s Karlem Gottem. Neodolatelný must have suvenýr!

18:10
Do areálu vjíždí Mistr a nad sebou si veze i první festivalový déšť. Asi jsme to ráno zakřikli.

18:19
Plastových kelímku s "Božským Kájou" u výčepů přibývá a brzy je jich plný areál. Perfektní načasování!

18:30
Nejvtipnější moment festivalu přichází s osobností Joshe Hommea, charismatického frontmana QOTSA. Sarkastické poznámky a popichování novinářů odzbrojily na tiskové konferenci všechny přítomné. Svým civilním chováním si získala skupina i fanoušky, proto nebyl problém pořídit si společnou fotku.

19:19
Zpěvák Foals je součástí kotle a ne naposledy, při závěrečné Two Steps, Twice si udělá skrz publikum rovnou dvouminutovou procházku. Když skáče i s kytarou do publika, má u toho podobně znuděný výraz, jako by právě šel do sklepa pro brambory. To ovšem k jejich celkové prezentaci perfektně ladí.

19:30
Před hlavní stageí šumí oceán a právě začíná Spanish Sahara, nejpoetičtější moment celého setu Foals. Slábnoucí Slunce nad horizontem celý moment jenom umocňuje.

20:04
Zpěvák Yannis Philippakis si rozpomněl na český pozdrav "děkuji" a loučí se s publikem. Sázka na černá hříbata se vyplatila, tohle byl zážitek, o němž se bude ještě dlouho mluvit.

Karel Gott zdroj: iREPORT.cz

20:10
Trezor, první pecka ze setu Karla Gotta.

20:20
"Šetřte se, mám super přídavky," zní z úst Karla Gotta, když se před pódiem po jeho nástupu rozpoutá hotová bouře. Ať už si o zařazení Gotta do festivalového line-upu myslíte cokoliv, z dramaturgického hlediska šlo o skutečný majstrštyk - před pódiem i kolem něj není k hnutí, kopce kolem jsou beznadějně obsypány.

20:28
Takovou atmosféru nikdo nečekal. Celá plocha ve velkokapacitním stanu skáče do vzduchu jako jeden muž. Mistr je očividně dojatý a znovu vtipkuje: "Tak tohle jsem ale opravdu nečekal."

Rock for People zdroj: iREPORT.cz

20:44
Festivalem zní Včelka Mája a v publiku snad není nikdo, kdo by nezpíval. Gottovu přítomnost na festivalu asi nejlépe vystihuje slovo atrakce. Možná 90% publika by totiž na Gottův samostatný koncert nikdy nešlo.

20:50
"Nenechtě mě čekat dalších devatenáct let," říká s nadsázkou zpěvák poté, co na začátku mylně uvedl, že jde o patnáctý ročník. Ve skutečnosti prý pořadatelé o jeho vystoupení usilovali už několik předchozích let.

20:56
Lady Karneval, na pódium přicházejí exotické tanečnice, publikum je v rauši. O chvíli později přistane na pódiu podprsenka, kterou si Gott před přídavkem s úsměvem odnáší s sebou.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku