Kapely Lucie a Wanastowi Vjecy bojují o vaši přízeň!
David Koller a Robert Kodym na koncertě kapely Lucie | zdroj: Profimedia

Kapely Lucie a Wanastowi Vjecy bojují o vaši přízeň!

1. 9. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kapela Lucie, která se po několikaleté odmlce vrátila na pódia českých stadiónů, se o popularitu čtenářů utká se spřátelenou kapelou Wanastowi Vjecy, která na hudební scéně působí od roku 1988, a jejíž zpěvák Robert Kodym je současně kytaristou v kapele Lucie. Kterou z kapel máte raději?

Lucie

Zakladateli skupiny Lucie jsou kytarista Robert Kodym a baskytarista Petr (Břetislav) Chovanec (P.B.CH.), kteří spolu účinkovali v kapele Prášek. Pak přišel nápad založit vlastní kapelu. Když došlo na vymýšlení jména, rozhodovali se mezi Patricií a Lucií. Volba připadla na Lucii. Začínají vznikat nové skladby, jednou z nich je i hit „Lucie“... Více.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Staňte se fanouškem skupiny Lucie!

Wanastowi Vjecy

Wanastowi Vjecy je česká hudební skupina, hrající od roku 1988 produkující experimentální pop rock, s punkovou minulostí. Hraje ve složení Robert Kodym (zpěv), Štěpán Smetáček (bicí), Tomáš Vartecký (kytara) a Radek Havlíček - (baskytara). Skupina debutovala v září 1991 s deskou Tak mi to teda nandey. Rok na to jsou však Vjecy na každém rohu – vydávají Lži, sex a prachy, odklonily se od punku k "barevnější muzice" a brzy se dočkaly úspěchů... Více.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Staňte se fanouškem skupiny Wanastowi Vjecy!

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku