Kabát interview: Koncert na Vypichu bude řízený počítačem
zdroj: iREPORT.cz

Kabát interview: Koncert na Vypichu bude řízený počítačem

26. 9. 2014 – 17:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Pětadvacet let existence oslaví skupina Kabát 13. září na pražském Vypichu, pět let poté, co na stejném místě oslavila dvacetiny. "Na tenhle výroční koncert jsme si nechali ušít oblečení na míru. Chtěli jsme, aby to byl originál,"vysvětluje v rozhovoru zpěvák Pepa Vojtek, kterého jsme vyzpovídali na úplně poslední zkoušce před sobotní akcí.

V sobotu vás čeká výroční koncert na Vypichu, pět let po tom předchozím, kam přišlo šedesát tisíc lidí. Kolik máte zatím prodaných vstupenek letos?
Ony jsou tyhle cifry zatím neurčité, prodej ještě není ukončen a vstupenky sečteny. V tuhle chvíli je to přes padesát tisíc prodaných vstupenek.

Četla jsem, že na minulý Vypich jste byli hodně dobře připravení. Jak jste na tom tentokrát?
Teď jsme připraveni ještě líp. (smích) Máme jednu šanci, což je vždycky horší, než když jedeme turné o patnácti koncertech. Tam se dají mnohé věci postupně upravovat, přizpůsobovat, třeba repertoár nebo pořadí písniček. Tady to musíme trefit "z jedné vody na čisto". Jeden den, jeden koncert, jedna skoro dvouhodinovka.

Jak dlouho ty přípravy trvají?
Začali jsme už minulý rok v listopadu. Přípravy ale probíhaly samozřejmě už mnohem dříve. Nejdřív se řešila všechna povolení, doprava s Dopravním podnikem, záchranné systémy a pod. V listopadu, kdy jsme začali prodávat vstupenky, se to celé zoficiálnělo. Pak už jsme z toho nemohli couvnout. Dokud se o tom jenom mluví, dá se hýbat s termínem, ale od začátku předprodejů je to tutovka.

 

Pokračování rozhovoru naleznete zde: 

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku