Kabát chystá po pěti letech další - po čertech velkej - koncert
zdroj: iREPORT.cz

Kabát chystá po pěti letech další - po čertech velkej - koncert

19. 11. 2013 – 15:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Pět let od velkolepého koncertu na pražském Vypichu se Kabát vrátí na místo činu. Oslava 25 let, co kapela hraje v neměnné sestavě, se uskuteční 13. září příštího roku.

Na minulém koncertu na Vypichu, kam dorazilo přes 60 tisíc lidí, odehrál Kabát dvouhodinové vystoupení bez hostů. Tentokrát vystoupí jako support dánská rocková kapela D.A.D. "Jejich hudba a postavení doma v Dánsku a vývoj mají hodně podobného s vývojem Kabátu. V neposlední řadě má Kabát tuto partu ze severu velmi v oblibě a je škoda, že se toho o ní u nás moc neví. Je pro nás ctí, že D.A.D. toto pozvání rádi přijali," říkají organizátoři.

Vystoupení bude koncipováno z většiny na stání a jediná místa na sezení budou na tribunách, které tento prostor opticky uzavřou. Oproti minulému koncertu organizátoři slibují pro větší zážitek diváků zvýšení množství a velikost LED stěn. Samotný koncert Kabátu by měl začít ve 20:00 a měl by trvat 2 hodiny. Dánští hosté budou hrát od 18:30 do 19:30. Vstupenky jsou v prodeji od 399 Kč.

Kabát zdroj: iREPORT.cz

Při příležitosti výročí kapely a ohlášení vystoupení vyjde výroční edice výběru Suma Sumárum, jež bude kompletně remasterovaná a původní živé nahrávky na druhém CD nahradí nahrávky studiové. Jako bonus vyjde s oběma disky také DVD s klipy, které původně vyšlo jako samostatný nosič.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku