Joaquin Phoenix se předvede jako Joker. Co vše má tento herec za sebou?
Joaquin Phoenix jako Joker | zdroj: Profimedia

Joaquin Phoenix se předvede jako Joker. Co vše má tento herec za sebou?

4. 4. 2019 – 13:28 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Joaquin Phoenix se v letošním roce objeví v hlavní roli jednoho z nejočekávanějších filmů na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics, Joker. Chcete se dozvědět více o jeho profesním i osobním životě, který vždy nebyl procházka růžovou zahradou? V našem unikátním životopise se dozvíte spoustu perliček z jeho dosavadního života.

Celý životopis Joaquina Phoenixe

 

Joaquin Phoenix není jediný známý z rodiny Phoenixu. Jeho bratr, River Phoenix, který se narodil v roce 1970 patřil k jednomu z nejtalentovanějších herců té doby. Ruku v ruce s jeho úspěchy jej dostihla závislost na drogách. V roce 1993 se předávkoval drogami v nočním klubu The Viper Room, jehož spoluvlastníkem je také Johnny Depp. River po předávkování zemřel.

Filmy s Joaquinem Phoenixem

Za opravdový filmový debut by se dal považovat dobrodružný sci-fi snímek Vesmírný tábor z roku 1986, jehož děj se odehrává na speciálním táboře, zaměřeném na děti, které touží stát se astronauty. Významného úspěchu dosáhl roku 2000 v úspěšném snímku Ridleyho Scotta, Gladiátor. Zde si zahrál zlého římského císaře Commoduse a vysloužil si také nominaci na Oscara.

Skutečnou hvězdu z něj udělal životopisný film Walk the Line z roku 2005, ve kterém si zahrál významného zpěváka a skladatele Johnnyho Cashe.

O všech jeho dalších osobních, filmových i seriálových úspěších, či neúspěších se dozvíte v kompletním životopise Joaquina Phoenixe.

Celý životopis Joaquina Phoenixe

Joaquin Phoenix: životopis Joaquin Phoenix: životopis | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!