Jiřímu Maryškovi hrozí vězení
zdroj: Profimedia

Jiřímu Maryškovi hrozí vězení

27. 3. 2015 – 18:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Čtyřiatřicetiletý herec byl obviněn ze dvou trestných činů. Kvůli příspěvku na Facebook.

Jiří Maryško se v únoru rozhodl využít oznámení o chystané brigádě na úklid Ústí nad Labem k tomu, aby prezentoval svůj názor na současné vedení města. Na Facebook nahrál screenshot z filmu Lidice zachycující popravu a připsal k němu, že takhle by si úklid představoval on.

Kdyby zvolil poněkud jinou formulaci, možná by mu tento trapný vtip prošel bez větších následků. Jenže Maryško ve svém komentáři jmenoval několika konkrétních politiků. A některým z nich se to nelíbilo natolik, že na něj podali trestní oznámení.

Jiří Maryško zdroj: Facebook

Herec svým jednáním popudil i lidi, kteří vyvraždění Lidic přežili.

"My, lidické ženy a děti, jsme velice pobouřeni tím, co jste si dovolil napsat a prezentovat na svém facebookovém profilu. Nevím, pane Maryško, co byste asi řekl, kdyby takhle zhanobil někdo Vaši rodinu," vzkázali mu.

Jiří se sice už před několika týdny omluvil, ale podle všeho mu to nebude nic platné. Úřady totiž celou záležitost berou velmi vážně.

"Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření čtyřiatřicetiletému muži z trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a z trestného činu výtržnictví," řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová serveru iDNES.cz a dodala, že Maryškovi hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku