Janis Winehouse: „Když jsem dceru viděla naposledy, nemohla chodit ani mluvit“
zdroj: Profimedia

Janis Winehouse: „Když jsem dceru viděla naposledy, nemohla chodit ani mluvit“

8. 9. 2014 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Matka předčasně zesnulé Amy Winehouse nedávno dokončila očekávanou knihu Loving Amy. Co všechno v ní prozradila?

Janis v knize mimo jiné detailně popsala poslední setkání se svou dcerou, která v roce 2011 zemřela na otravu alkoholem. Amy prý na tom byla tak špatně, že nedokázala sama ani chodit a musel jí pomáhat její osobní strážce.

„Bylo evidentní, že ji i obléká a umývá. A na hlavu se jí pokusil umístit její drdol, aby vypadala důstojně,“ uvedla Janis.

Interpretka hitů jako Tears Dry on Their Own či Back to Black odešla ve věku 27 let. V krvi měla podle dostupných informací cca 4,16 promile. Kromě alkoholu holdovala rovněž tvrdým drogám, ke kterým jí údajně přivedl její přítel Blake Fielder-Civil. Ten se teprve letos odhodlal navštívit její hrob.

Amy Winehouse zdroj: tisková zpráva

Zpěvaččin otec Mitch nicméně krátce po tragické události uvedl, že přestože Blakeovi dává za vinu celou řadu věcí, Amyina smrt mezi ně nepatří.

„Byla to nešťastná nehoda. Byla to její zodpovědnost. Doktoři jí řekli, že pokud začne detoxikaci bez lékařského dohledu, může dojít ke komplikacím,“ prohlásil a dodal:

„Je spousta věcí, které by se na Amy daly obdivovat. Měla v sobě mnoho démonů. Přehnala to. Ovšem stále je to moje báječná dcera.“

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku