Jan Saudek o skonu svého dvojčete: 'Umřel jsem i já'
zdroj: Profimedia

Jan Saudek o skonu svého dvojčete: 'Umřel jsem i já'

27. 6. 2015 – 21:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jan Saudek, Václav Vorlíček, Pavel Sedláček a další celebrity reagují na úmrtí slavného komiksového autora.

Karel Saudek, který od roku 2006 ležel v pražské Motolské nemocnici v kómatu, už nikdy nic nenakreslí. Zpráva o smrti nekorunovaného krále českého komiksu samozřejmě nejvíc zasáhla jeho bratra Jana. Ten byl podle svých vlastních slov přesvědčen, že Kája na něj čeká, aby z tohoto světa mohli odejít společně…

"Pro mě byl bratr mrtvej už 9 let. Ale stejně je dnešní den obrovsky černej. Umřel jsem i já," prohlásil světoznámý fotograf v rozhovoru pro Blesk.

Pavel Sedláček uvedl, že byl Kájův letitý kamarád a má jistý vztah k jeho rodině. Režisér Václav Vorlíček zase zavzpomínal na natáčení filmu Kdo chce zabít Jessii?, ve kterém se objevily Saudkovy obrázky.

"Byl to skvělý profesionál, kterého nám záviděl celý svět. Nikdo nechápal, jak se nám za železnou oponou, podařilo sehnat takového skvělého malíře komiksů," konstatoval.

zdroj: YouTube.com

Kája ovšem nemaloval jen komiksy. Mj. ilustroval návod a přebal Města robotů – první oficiálně prodávané počítačové hry v předrevolučním Československu. Podílel se také na tvorbě veleúspěšného populárně-naučného seriálu Okna vesmíru dokořán.

Johana Saudková před před několika měsíci překvapila prohlášením, že její muž z kómatu procitl a jeho stav se postupně začal zlepšovat. Jakékoliv naděje na to, že by se mohl vrátit do normálního života, však včera ukončilo selhání srdce.

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!