Jaké čepice pro děti budou hitem letošní sezóny?
zdroj: SofikoS / Shutterstock.com

Jaké čepice pro děti budou hitem letošní sezóny?

10. 9. 2021 – 14:35 | Magazín | Inzerce

Zima se blíží mílovými kroky. Brzy nastane doba, kdy vyměníme letní klobouky a sluneční brýle za čepice, čepičky a kulichy. Pro děti to platí dvojnásob. Kromě toho, že čepice musí být především funkční, můžete vybírat z nejrůznějších druhů, které si vaše dítka zamilují na první pohled. Pojďme se mrknout na čepice, které letos budou nejvíce frčet.

Čepice nebyly vždy vnímány jako žádoucí módní doplněk. Kromě něj mají ale mnohem důležitější funkci. Chránit naši hlavu a uši před mrazem. Vzhledem k tomu, že ztrácíme nejvíce tepla právě hlavou, je třeba věnovat výběru té správné pokrývky náležitou pozornost. Pokud navíc zvolíte nevšední a hravý design, budete mít jistotu, že si tyhle nezbytné módní "doplňky" oblíbí i dětská část osazenstva.

Jak silnou čepici pro děti?
Než se zaměříme na hravé vzory, pojďme si říct ty úplné základy. Dětské zimní čepice, mimo jiné, můžete rozdělit podle hřejivosti. To znamená, že vhodnou pokrývku zvolíte pro své děti s ohledem na počasí a aktuální teplotu venku. Díky tomu jim nebude ani příliš zima, ale ani příliš teplo. V ideálním případě by dítě mělo mít minimálně čepice dvě. Slabší, přechodovou čepici pro jarní a podzimní měsíce. Silnější čepici s teplejší podšívkou pro větší zimy a teploty pod bod mrazu.

Co by měla dětská čepice splňovat?
Tak za prvé – musí dobře sedět na hlavě. Neměla by dítěti padat do čela, ale také by se při pohybu neměla posouvat směrem nahoru. Je také důležité vybírat takové, které dítěti zcela zakryjí ouška. Aby tuto funkci splnila, můžete pořídit přímo čepici s oušky. Pokud chcete, aby čepice opravdu nespadla, můžete vybrat takovou, kterou lze uvázat pod bradou.

· zateplení (podle sezóny)
· prodloužená ouška
· šňůrka na uvázání pod bradou
· můžete zvolit i kšilt proti sluníčku
· prodloužený nákrčník na ochranu krku

Jaký je nejlepší materiál pro zimní čepici?
V prvé řadě by dětské čepice měly být hypoalergenní. Vhodné jsou ty z měkké a nekousavé vlny. Volit můžete i klasickou bavlnu nebo fleece. Důležité ale také je, aby byla prodyšná. Můžeme si je rozdělit na dva druhy materiálů: pletené a šité. Najdete ale také modely ze šusťákoviny, které jsou podšívané plyšem, aby byly pohodlné. Zároveň jsou dokonale nepromokavé.

Pletené čepice hrají prim
Pletené čepice jsou tak trochu nestárnoucí klasikou. Na rozdíl od našich babiček je ale nemusíme plést doma (pokud nechceme). Stačí se zaměřit na kvalitní kousky z hřejivé vlny. Pro ještě teplejší variantu vybírejte podšívku s fleecovým pruhem. Pletené čepice navíc můžete pořídit i v praktickém setu spolu se šálou, rukavicemi a nákrčníkem.

TIP: Pokud chcete roztomilejší verzi dětské pletené čepičky, pořiďte si model se zvířecími oušky. Roztomilost vašeho drobečka bude zaručena ve všech situacích, ať už bude mít dobrý den, nebo ne.
Kulichy pro všechny kulíšky a kulišandy

Do pohádkové zimy vybírejte pohádkovou čepici. A to přesně takový zimní kulíšek je! Může být látkový nebo pletený, s bambulí nebo bez. Díky prodlouženým ušnicím poskytne komfort a zahřeje dětská ouška. Pokud děti chcete skutečně zaujmout, vsaďte na kulichy se zvířecími motivy nebo ve veselých barvách.

Dětské kukly v hravém stylu
Dětské kukly jsou praktickými pomocníky pro chladnější dny. Jsou ideální zejména pro menší děti. Chrání nejen hlavu a uši, ale i krk. Navíc si ji dítě jen tak nesundá. Pokud chcete hit letošní sezóny, vybírejte kvalitní kuklu z merino vlny nebo fleecu. Je vhodná i pod lyžařskou helmu. A pokud hledáte konkrétní model, vězte, že právě děti si oblíbí hravé a veselé motivy.