Jak se z krásné Jennifer Lawrence stala hvězda Hollywoodu?
Jennifer Lawrence - životopis | zdroj: tisková zpráva

Jak se z krásné Jennifer Lawrence stala hvězda Hollywoodu?

15. 8. 2020 – 21:42 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Jennifer Lawrence, která si za svoji kariéru přišla již na stovky miliónů amerických dolarů, se řadí mezi nejoblíbenější herečky současnosti. Je dokonce druhou nejmladší herečkou, která kdy získala Oscara. Tuto prestižní cenu získala za svůj výkon v romantickém dramatu Terapie Láskou.

Celý životní příběh Jennifer Lawrence

Jennifer se narodila roku 1990 v Louisvillu. V mládí trpěla úzkostmi a nerozuměla si se svými vrstevníky. Díky tomu musela vyhledat pomoc psychiatra. Již od mládí projevovala velký zájem o herectví, které ji naplňovalo. Na jevišti se cítila jako ryba ve vodě a ruku v ruce s herectvím zmizely také její úzkosti.

První hereckou příležitost získala v roce 2007 v seriálu The Bill Engvall Show, kde hrála mezi lety 2007-2009. Do světa filmu prorazila již roku 2008 a to rovnou hlavní rolí v dramatu The Poker House.

Hlavní průlom v kariéře, který ji katapultoval mezi herecké hvězdy přišel roku 2010, kdy získala roli sedmnáctileté Ree, v dramatu Do morku kostí. Za ztvárnění Ree získala první nominaci na Oscara, kterou ale neproměnila.

Od roku 2011 se pravidelně objevuje v marvelovském dobrodružství X-Men, kde hraje jednu z hlavních záporných rolí, mutantku Mystique. Rok 2012 se dá považovat za jeden z nejúspěšnějších v dosavadní kariéře. Získala svého prvního Oscara za ztvárnění dívky Teffany, která trpí depresemi, v dramatu Terapie Láskou. Stejného roku si také poprvé zahrála hlavní roli ve sci-fi thrilleru Hunger Games, ve kterém se od té doby objevuje pravidelně.

Další zajímavý snímek, Pasažéři, přibyl do filmografie Jennifer Lawrence roku 2016. Za výkon v thrilleru matka! z roku 2017, získala nominaci na anticenu Zlatá malina.

Celý životní příběh Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence - životopis Jennifer Lawrence - životopis | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku