Jak hubnou celebrity?
zdroj: Tisková zpráva

Jak hubnou celebrity?

1. 2. 2022 – 11:14 | Magazín | Inzerce

Potýkáte se s nějakým tím kilogramem navíc a rozčilují vás obrázky celebrit, které jsou krásně hubené a na tváři mají rozlitý úsměv? Ptáte se, co oni dělají jinak než vy, že jsou tak spokojení? Odpověď je jednoduchá. Dávají přednost dietě, u které nehladoví a hubnou rychle a bez ztráty svalové hmoty.

Při hubnutí nemusíte hladovět
Většina z nás má dietu spojenou s hladověním a odpíráním si všeho, co máte rádi. Jasně, sladkosti je třeba si odepřít, ale maso a sýry? Dieta se určitě nerovná hladovění, jen musíte vědět, jak na to. Řešením, na které vsází i celebrity, je ketodieta, kterou si mnohé oblíbily. A právem.

Ketodieta nepatří mezi žádné drastické diety, u kterých máte hlad a většinu času byste měli trávit v posilovně. Naopak. Nic z toho není třeba. Stačí omezit příjem sacharidů, nahradit je proteiny a tuky. Ani ta návštěva posilovny není třeba.

Jak funguje ketodieta?
Ketodieta je založená na vyřazení sacharidů z jídelníčku. Jejich maximální množství by nemělo překročit 50 g den. Tělo se pak dostane do stavu tzv. ketózy, kdy jako zdroj energie nebude moci využívat sacharidy, ale bude muset sáhnout do vlastních tukových zásob. Tělesný tuk rozštěpí na malé částečky mastných kyselin zvané ketolátky, ty pak dodají tkáním potřebnou energii.

Víte, že ketóza není pro tělo nebezpečná? Tělu zajišťuje potřebnou energii štěpením tuků, kterých je ve stravě nadbytek. Navodíme ji vybraným a vyváženým jídelníčkem, ve kterém najdeme jen minimum sacharidů, hlavní složkou pak jsou bílkoviny. Co si dopřát a čemu se naopak vyhnout?

+ Libové maso
+ Zelenina jako salát, artyčok, brokolice, avokádo, cuketa, hlávkové zelí atd.
+ Mléčné výrobky
+ Ořechy a semena
-  Pečivu
-  Sladkostem
-  Slazeným nápojům
-  Alkoholu
-  Přílohám jako rýže, brambory, klasické těstoviny apod.

Náš tip: Nezapomínejte ani na pitný režim, který by měl zahrnovat asi 3 litry neslazených nápojů a čajů.

Dieta zdroj: Tisková zpráva

Ketodieta má několik fází
Stejně jako každá dieta, i keto dieta se dělí na několik fází. První fáze je stejně jako ta druhá zaměřená na redukci, je třeba tělo nastartovat do ketózy. Během ní hubnete nejrychleji a měli byste v ní setrvat do té doby, než shodíte polovinu kil, kterých se chcete zbavit. Minimem je jeden týden, maximem 8 týdnů.

Pak následuje přechod do druhé fáze, kde už nemusíte jíst 5 předem připravených proteinových jídel, ale jen tři. Zbylé dvě si můžete připravit sami, mělo by ale jít o bílkovinná jídla.

Víte, že jako svačinka je fajn proteinová tyčinka nebo proteinový koktejl?

Poslední, třetí fáze se označuje jako stabilizační a jejím úkolem je zabránit jojo efektu. Řiďte se zásadami zdravého stravování tak, jak jste se je doteď naučili.