Ivan Hlinka ml.: „Jako bych neexistoval!“
zdroj: Profimedia

Ivan Hlinka ml.: „Jako bych neexistoval!“

18. 8. 2014 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Syn legendárního hokejového trenéra si při příležitosti 10. výročí úmrtí svého otce postěžoval, že na něj všichni zapomněli.

V sobotu tomu bylo rovných deset let, co tragicky zemřel úspěšný hokejista a klubový a reprezentační trenér Ivan Hlinka. A jeho syn z prvního manželství prohlásil, že na něj a jeho dvě dcery si už nikdo ani nevzpomene.

„Třeba nás vůbec nepozvali na srpnový zápas do Jihlavy týmu z Nagana proti mistrům světa,“ řekl serveru iSport.cz a dodal, že to vypadá, jako by existovala jenom tátova druhá žena Liběna. „Dělá se, že my tři nejsme. Je mi to líto kvůli holkám. Tohle jsem prohrál.“

Ivan Hlinka zdroj: Profimedia

S Liběnou se Ivan Hlinka ml. dostal do konfliktu hned po otcově smrti. Nepřál si totiž, aby byl popel slavného sportovec uložen na zahradě jeho domu. „S tím jsem nikdy nesouhlasil a paní Liběna to věděla. Přesto na mě nebrala žádný ohled a to, že ho tam pohřbila i přes můj nesouhlas, jsem se dozvěděl až z Blesku,“ uvedl tenkrát.

Hokejový svaz ve spolupráci s Liběnou Hlinkovou před časem založil Nadaci Ivana Hlinky, která se snaží pomáhat hokejovým osobnostem v nouzi. Ivana Hlinky ml. se však prý nikdo ani nezeptal, zda by se do jejího fungování taky nechtěl nějak zapojit. „Přišlo mi, že to bylo připravený pro ni, aby měla co dělat,“ podotknul.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku