Hvězdy 80.let proti sobě! Van Damme, nebo Seagal?
zdroj: tisková zpráva

Hvězdy 80.let proti sobě! Van Damme, nebo Seagal?

22. 8. 2016 – 17:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jean-Claude van Damme, šampion bojových umění a hvězda akčních filmů, se dnes utká o přízeň našich čtenářů s neméně slavným hercem a mistrem bojových umění Stevenem Seagalem. Který je lepší herec? Který lépe ovládá bojová umění?

Jean-Claude Van Damme

Jako malý chlapec trávil většinu volného času v kině, kde obdivoval své tehdejší hrdiny Alaina Delona, Jean – Paul Belmonda a Louis De Funése. K bojovému umění přivedl malého Van Damma jeho otec Eugene Van Varenberg, který nechal svého syna zapsat do kurzu karate. Karate ho skutečně učarovalo. Již ve svých dvaceti letech se stal mistrem Evropy ve střední váze. Prvním úspěšným snímkem, který Jean-Claude Van Damme natočil, byl Dvojitý zásah z roku 1991. Pod film se jako producent podepsal také Michael Douglas, respektive jeho produkční společnost Stone Group. Z filmu se stal obrovský akční hit. Více.

zdroj: Archiv

Kompletní filmografie Jean-Claude Van Damma

zdroj: Archiv

Jean-Claude Van Damme zdroj: Amazon Studios

Více fotek Jean-Claude Van Damma

Steven Seagal

Steven se poprvé s bojovým uměním seznámil jako malý kluk, když byl s otcem na fotbalovém zápase a o přestávce měl vystoupení mistr bojových umění, který zápasil proti mnohonásobné přesile. Bojová umění se mu natolik zalíbila, že se v sedmnácti letech rozhodl odcestovat do Japonska, aby se mohl učit od největších mistrů. Jeho prvním filmovým debutem, byla role tvrdého chicagského policisty ex-agenta CIA Nica ve filmu Nico, víc než zákon "Nico" (1988). Jeho filmovou ženou se stala tehdy ještě neznámá Sharon Stoneová. Film si získal poměrně slušný ohlas a komerční úspěch, což mu pomohlo k dalším rolím. Více.

zdroj: Archiv

Kompletní filmografie Stevena Seagala

zdroj: Archiv

Steven Seagal zdroj: tisková zpráva

Více fotek Stevena Seagala

Přidejte se do fanklubu svého oblíbeného herce!
Fanklub Jean-Claude Van Damme
Fanklub Steven Seagal

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku