Hudební svět truchlí, zpěvák Linkin Park spáchal sebevraždu
Mike Shinoda a Chester Bennington z Linkin Park | zdroj: Profimedia

Hudební svět truchlí, zpěvák Linkin Park spáchal sebevraždu

21. 7. 2017 – 6:50 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jedenačtyřicetiletý zpěvák nu-metalové skupiny Linkin Park Chester Bennington spáchal sebevraždu. Oběsil se ve své rezidenci v Los Angeles. Minulý měsíc se svojí kapelou vystoupil na pražském festivale Aerodrome.

Chester Bennington se narodil se 20. března 1976 v Phoenixu v americkém státě Arizona. Měl o 13 let staršího bratra, jeho otec je policista a matka zdravotní sestra. Rodiče se však rozvedli, když bylo zpěvákovi 11 let.

V dětství byl sexuálně zneužíván člověkem blízkým jeho rodině a několik jeho přátel spáchalo sebevraždu. Jeho život od té doby provázely problémy s drogami, byl i zadržen za držení marihuany. Závislosti se s pomocí matky zbavil.

Chaz chodil na Greenway High School, později Washington High School, kde roku 1994 odmaturoval. Ještě před působením v Linkin Park zpíval v kapele Sean Dowdell and his Friends? - později přejmenované na Grey Daze. S bubeníkem Grey Daze, Seanem Dowdellem, působili v kapele Bucket Of Weenies (hráli většinou covery známých rockových kapel) a také s ním vlastnil síť tetovacích klubů.

31. října 1996 se oženil se svou dlouholetou lásku Samanthou (snubní prstýnky měli vytetované, protože na šperky prý tehdy neměli peníze). 19. dubna 2002 se jim narodil syn Draven Sebastian. Na počátku roku 2005 se se Samanthou rozvedl. V prosinci 2005 si vzal modelku Talindu Bentley (fotila několik fotografií pro časopis Playboy). 16. března 2006 mu porodila syna Tylera Lee.

Více informaci o zpěvákovi Chesteru Benningtonovi

zdroj: Archiv

Linkin Park

Linkin Park je americká rocková kapela založená v roce 1996, původem z Kalifornie.

Skupina se proslavila svým debutovým albem Hybrid Theory, které prodalo po celém světě více než 29 milionu kusů. Následující Meteora upevnila úspěch skupiny a zatím poslední alba Minutes to Midnight a A Thousand Suns představují odklon Linkin Park od jejich původního stylu. V roce 2012 vydávají desku Living Things, kde smíchala všechny předchozí zvuky do jednoho.

Kapela prodala již více jak 50 milionů alb a dostala dvě ceny Grammy. V roce 2014 skupina vydává desku s názvem The Hunting Party, ve které se skupina částečně vrací ke svému původnímu stylu.

V červnu 2017 se Linkin Park u příležitosti nového, popově zaměřeného alba One More Light zastavili i v České republice na festivalu Aerodrome.

Více informací o kapele Linkin Park

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku