Hudební ceny Óčka 2012: Fanoušci zvolili Charlie Straight nejlepší skupinou roku
zdroj: tisková zpráva

Hudební ceny Óčka 2012: Fanoušci zvolili Charlie Straight nejlepší skupinou roku

7. 3. 2013 – 8:00 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Čtyřčlenné třinecké kapele byla vítězná soška nečekaně předána přímo během jejich koncertu v Brně.

Kapela Charlie Straight se zformovala již v roce 2006 a v roce 2009 si na hudebních cenách Anděl odnesla dokonce tři sošky, a to za Objev roku, Album roku a Videoklip roku. V roce 2012 se kapela stala dokonce hvězdou internetu v rámci Českého slavíka.

Členy kapely Alberta Černého, Michala Šupáka, Johnnyho Cienciala a Pavla Pilcha nejvíce potěšilo, že je kapelou roku zvolili právě jejich fanoušci, kteří k nim mají nejblíže. Kluci nevěděli, že se stali vítěznou kapelou hudebních cen Óčka a štáb hudební stanice je přijel překvapit přímo na jejich brněnský koncert.

Sošku jim přišly předat jejich tři fanynky a to celkem za 11 652 hlasujících v této kategorii. Kluci slíbili, že kdokoliv z fanoušků si může cenu od nich vypůjčit, když si pro ni přijede do jejich třinecké zkušebny a může na ní cokoliv napsat, nalepit a cena se tak stane putovní záležitostí.

Když kapela převzala na pódiu od jejich třech fanynek cenu, frontman Albert Černý do mikrofonu zvolal: "Já si troufám říct, že ta cena patří hlavně vám!"

Indie rocková-britpopová kapela se v hraní inspirovala zahraničními skvělými formacemi jako jsou Coldplay či Radiohead a z jejich tvorby je to také zřetelné.

 

 

 

 

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku