Herec Jiří Panzner z Ulice pomáhá dobré věci
zdroj: tisková zpráva

Herec Jiří Panzner z Ulice pomáhá dobré věci

1. 12. 2015 – 15:28 | Magazín | Inzerce

Zeptali jsme se herce Jiřího Panznera, který je znám zejména rolí Eduarda Rambouska v TV seriálu Ulice či z krimiseriálu Expozitura. Zahrál si také ve filmu Prokletí máje či v letošní novince - Nenasytná Tiffany. Ve své filmografii má i nespočet dabingů.

Rok 2015 Vám přinesl velkou roli ve filmu Nenasytná Tiffany. Můžeme Vás vidět také na prknech divadla?

Ano, jsem členem Klicperova divadla v Hradci Králové. Hostuji v Národním divadle, v divadle D21, v A studiu Rubín a hraji ve spolku Masopust v divadle Na zábradlí.

Jste hodně vytížený a přes to jste si našel čas na charitativní práci. O co se jedná?

Spolupracuji s Nadačním fondem Šestý smysl, který podporuje lidi z Prahy 6, kteří jsou handicapovaní, nemocní nebo se dostali do životních potíží. Každoročně fond mimo jiné pořádá charitativní Vánoční bazááár v Divadle SEMAFOR, kde letos proběhne již třetí ročník. V červnu jsem se zúčastnil letní akce v pražských Střešovicích, kde byl v rámci charity uspořádán fotbalový zápas mezi členy a přáteli Nadačního fondu a týmem Real TOP Praha, a já měl tu možnost si v dresu NF zahrát.

Od kdy se charitativní práci věnujete a co vám přináší?

Před dvěma lety mě oslovil můj kamarád – „otec zakladatel“ NF Šestý smysl - Honza Jurke, jestli bych první Bazááár nemoderoval, a já souhlasil. Vybralo se pře sto tisíc korun, které mohli členové fondu předat mezi potřebné, především pak mezi čtyři děti s těžkými osudy, kterým splnili jejich vánoční přání. Zatím jsem se s dětmi, kterým fond pomohl, nesetkal, nicméně jejich obličeje na fotkách z předávání dárků mluví za vše. Jsem rád, že na jejich úsměvu mám zásluhu, byť miniaturní v porovnání s ostatními.

Kde Vás v „roli“ charitativního pracovníka mohou Vaši fanouškové a fanynky vidět? A bude to bezprostřední kontakt?

O víkendu 5. a 6. prosince budu v týmu, který bude od dobrých lidí přebírat věci do vánočního bazaru. Bude to v tělocvičně TJ SOKOL Dejvice v Dejvické ulici 2 vždy od 10 do 14 hodin. Těším se na vás! Následující víkend pak opět přeberu moderátorské žezlo na prknech Divadla SEMAFOR.

Můžete nám přiblížit den D této charity?

Bude to v pátek a sobotu, 11. a 12. prosince v Divadle SEMAFOR a zván je kdokoli, kdo rád pomůže dobré věci. Nejdříve se SEMAFOR zaplní věcmi do bazaru, kde si lidé mohou nakoupit třeba vánoční dárky a tím tak přispět, neboť vše co se utrží, jde na charitu. Po oba dny bude připraven i kulturní program, odpoledne budou věnovány dětským představením, večer se dospělí mohou těšit například na populární Tata/Bojs. Všichni si to užijeme. Přijďte.