Harry Potter se vrací! J. K. Rowling o slavném kouzelnickém učni píše hru
zdroj: Profimedia

Harry Potter se vrací! J. K. Rowling o slavném kouzelnickém učni píše hru

26. 6. 2015 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Devětačtyřicetiletá spisovatelka potvrdila, že pracuje na scénáři ke hře Harry Potter and the Cursed Child. Ta by se v britských kinech měla objevit už příští rok.

Fanoušci Harry Pottera mají pádný důvod k oslavě – jejich oblíbený hrdina se brzy opět objeví na scéně. Tentokrát na té divadelní.

"Dnes je velmi výjimečný den a to ze dvou důvodů: Za prvé, před osmnácti lety ve Velké Británii vyšla kniha Harry Potter a kámen mudrců," napsala Rowling na Twitter.

"Jsem však nadšená i z toho, že dnes mohu potvrdit novou hru s názvem Harry Potter and the Cursed Child, která bude mít příští rok premiéru v Londýně. Bude vyprávět nový příběh, který je výsledkem spolupráce mezi spisovatelem Jackem Thornem, režisérem Johnem Tiffanym a mnou," dodala.

Harryho duchovní matka sice z pochopitelných důvodů nezveřejnila žádné bližší podrobnosti, ale prozradila, že nepůjde o prequel. Kromě toho objasnila, proč Cursed Child nebude román

"Chcete-li na tuto nevyhnutelnou (a rozumnou) otázku odpovědět… Jsem přesvědčena, že až diváci tu hru uvidí, budou se mnou souhlasit, že šlo o jediné správné médium pro tento příběh," uvedla.

Wow! To jsme tedy upřímně zvědaví. Zatím trochu oprášíme svoje košťata... a budeme netrpělivě čekat na další informace.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku