Griffin O'Neal: 'Mou rodinu zničila závislost na drogách a alkoholu'
zdroj: Profimedia

Griffin O'Neal: 'Mou rodinu zničila závislost na drogách a alkoholu'

1. 6. 2015 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Padesátiletý americký herec otevřeně promluvil o své pohnuté minulosti.

Syn Ryana O'Neala a bratr Tatum O'Neal vyrůstal v rodině, kterou média běžně označují za "jednu z nejdysfunkčnějších v celém Hollywoodu".

"Celou mou rodinu naprosto zničila narkomanie a alkoholismus. Společnými jmenovateli jsou drogy, alkohol a deprese a je to nekonečný cyklus. Musel jsem od toho všeho odejít. Jsem vyřízený," prozradil Griffin magazínu People.

"Moje matka byla alkoholička a brala prášky na hubnutí i jiné léky," pokračoval. "Tato kombinace, společně s její emocionální nestabilitou – způsobenou tím, že v šesti letech osiřela a měla tvrdý život – byla srdcervoucí."

Ryan O'Neal, Joanna Moore a děti zdroj: tisková zpráva

O´Nealův vlastní zápas se závislostí začal, když mu bylo pouhých devět.

"Byl jsem rodinný balič jointů. Můj život byl ovládán drogami a alkoholem… Skončil jsem ve vězení, mnohokrát mě zatkli za jízdu v opilosti. Vyzkoušel jsem snad každou existující drogu, měl jsem problémy s kokainem i speedem," zavzpomínal a dodal:

"Teď už jsem tři a půl roku čistý. Potýkám se s tím celý svůj život. Byl jsem prakticky vychován v odvykacích centrech a institucích – myslím, že třeba vysokou školu jsem dokončil během své třetí léčebné kúry. To je část, která je smutná, ale pro určité lidi možná i inspirující."

Řeč přišla také na jeho otce. Ten byl v roce 2007 zatčen za to, že Griffina napadl se střelnou zbraní.

"Naposledy jsem ho viděl, když po mě střílel, protože jsem se snažil pomoct jeho synovi Raymondovi zbavit se závislosti," uvedl O´Neal, který má dobré vztahy alespoň s Tatum.

"Moje sestra je ten nejvíc laskavý a milující a báječný člověk. Bitva pokračuje a je to boj…," uzavřel.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku