Filmové premiéry: Zrod architektonického skvostu a dechberoucí lunapark
zdroj: Bioscop

Filmové premiéry: Zrod architektonického skvostu a dechberoucí lunapark

12. 3. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zrod brněnské vily Tugendhat, neomezená fantazie při tvorbě kouzelného lunaparku a nepravděpodobné přátelství měnící se v magickou cestu časem a prostorem. Tento týden přináší tři filmové premiéry.

Skleněný pokoj
Mimořádný milostný příběh inspirovaný dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu – brněnské vily Tugendhat.

Snímek s hvězdným mezinárodním obsazením v režii držitele Českého lva, Julia Ševčíka a od producenta divácky úspěšných snímků Účastníci zájezdu, Obsluhoval jsem anglického krále nebo Masaryk Rudolfa Biermanna.

zdroj: Bioscop

Kouzelný park
Vymýšlet atrakce, jaké svět neviděl, je pro June a její maminku ta úplně nejlepší zábava. Ve své představivosti vyčarovaly kouzelný park, v němž všechny ty dechberoucí a fyzikální zákony popírající atrakce řídí mluvící zvířata s velmi vyhraněnou osobností. Například bezpečáka tu dělá dikobraz, který se všeho bojí a ve stresu nekontrolovaně střílí bodliny, o údržbu se starají dva bobří vtipálci a tak by se dalo pokračovat.

June však není pouze snílek, ale taky hodně praktická holka, která zkouší aspoň některé z těch fantastických modelů reálně postavit z toho, co jí zrovna přijde pod ruku. Asi tušíte, že takové pokusy nemůžou dopadnout dobře a většinou končí demolicí celého sousedství. Po jedné takové mimořádné destrukci June slíbí, že už začne sekat dobrotu, všední i nevšední starosti ji navíc připraví i o chuť vymýšlet výjimečné atrakce aspoň teoreticky. June přestane snít. Jednoho dne ji však osud a šťastná místa zavedou na zpustlé místo, kde kdysi skutečně existoval park, jaký si vysnila. Dokáže June znovu probudit vlastní fantazii a zastavit jinak nevyhnutelný zánik tohoto ráje atrakcí? Zdejší mluvící zvířecí personál na ni dost spoléhá. Jinou naději totiž nemají.

zdroj: Cinemart

Šťastný Lazzaro
Lazzaro je mladík tak dobrosrdečný, až se některým lidem zdá prostý. V odlehlé části Itálie spolu s dalšími sedláky obdělává tabáková pole. Život mu změní setkání s bohémským a nihilistickým šlechticem Tancredim, který požádá Lazzara o pomoc s organizací vlastního únosu. Nepravděpodobné přátelství vyústí v magickou cestu časem a prostorem. Poprvé v životě se Lazzaro ocitá ve velkém městě, jako střípek ztracené minulosti uprostřed moderního světa.

zdroj: Aerofilms

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Skleněný pokoj
Kam zajít na Kouzelný park? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Šťastný Lazzaro

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Skleněný pokoj
Fanklub Kouzelný park
Fanklub Šťastný Lazzaro

Zatím bez komentáře, buďte první!