Filmové premiéry: Zneužívání dětí na internetu a rukojmí Islámského státu
zdroj: Aerofilms

Filmové premiéry: Zneužívání dětí na internetu a rukojmí Islámského státu

27. 2. 2020 – 7:55 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Epický příběh z první světové války, experiment otevírající téma zneužívání dětí na internetu, příběh odvážného psa z pera spisovatele Jacka Londona, dánský fotoreportér bojující o život po únosu teroristickou organizací Islámský stát a restaurovaná verze režijní prvotiny Alfréda Radoka.

1917
Na sklonku první světové války dostali dva mladí britští vojáci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků - mezi ohroženými je i Blakeův bratr.

zdroj: Vertical Entertainment

V síti / V síti: Za školou
Celovečerní dokumentární film V síti naléhavým způsobem otevírá doposud tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Jen ze statistik vyplývá, že bezmála třetina českých dětí na vlastní oči zažila, že před nimi někdo masturboval prostřednictvím webkamery. Hlavní linka filmu sleduje radikální psychosociální experiment, pomocí kterého autoři zviditelňují, s čím se v online prostoru potýkají děti ve věku 11–13 let. Virtuální predátoři se často skrývají za falešným dětským profilem, což jim usnadňuje oslovit „vrstevníky”. Pomocí sofistikovaných triků si brzy získají důvěru dítěte a snaží se z něj vylákat obnažené selfie. Jakmile se jim to podaří, začnou dítě vydírat tím, že jeho fotky zveřejní například na Facebooku, nebo rozšíří na jeho škole. Pro účely experimentu si autoři filmu tyto úskoky a manipulativní techniky vypůjčí a obrátí je proti jejich strůjcům. Z lovců se tak stanou lovení…

Speciální verze V síti: Za školou je vhodná pro diváky už od 12 let, a to i bez doprovodu rodičů nebo jiné dospělé osoby.

zdroj: Aerofilms

Volání divočiny
Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení.

Příběh odvážného psa Bucka a jeho přátel napsal na začátku 20. století slavný americký spisovatel Jack London a je to jeho nejčtenější kniha.

zdroj: Cinemart

Vidíš měsíc, Danieli
V roce 2013 došlo k jednomu z nejhorších únosů poslední doby. Dánský fotoreportér Daniel Rye (Esben Smed Jensen) byl zajat teroristickou organizací Islámský stát a držen jako rukojmí 398 dnů, spolu s několika dalšími rukojmími včetně amerického novináře Jamese Foleyho (Toby Kebbell). Film sleduje Danielův boj o přežití v zajetí, jeho přátelství s Jamesem, i hrůzu, kterou prožívala Danielova rodina v Dánsku, snažící se vyrovnat se strachem, že už nikdy neuvidí svého syna naživu. Klíčovou osobou celé události je vyjednávač Arthur (Anders W. Berthelsen), který sehrál zásadní roli při zajišťování Danielova propuštění.

zdroj: Film Europe

Daleká cesta
Daleká cesta, prvotina Alfréda Radoka (1914-1976), se nutkavou expresí svých obrazů z terezínského ghetta a iritujícím skloubením hraného a dokumentárního filmu stala pro komunistický režim natolik neúnosnou, že byla nejprve nakrátko odsunuta do venkovských kin a posléze zcela vyřazena z distribuce.

zdroj: NFA

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na 1917?
Kam zajít na V síti?
Kam zajít na V síti: Za školou?
Kam zajít na Volání divočiny?
Kam zajít na Vidíš měsíc, Danieli?
Kam zajít na Daleká cesta?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub 1917
Fanklub V síti
Fanklub V síti: Za školou
Fanklub Volání divočiny
Fanklub Vidíš měsíc, Danieli
Fanklub Daleká cesta

Zatím bez komentáře, buďte první!