Filmové premiéry: Záhadná zmizení a ohrožení pokémonského vesmíru
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Záhadná zmizení a ohrožení pokémonského vesmíru

8. 5. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Poetický snímek o křehkosti mezilidských vztahů, pátrání po záhadných zmizeních v pohoří Tribeč, život Pokémonů a lidí v hyper-realistickém světě a neobvykle pojatý film s řadou melodramatických i politických motivů. Tento týden přináší čtyři filmové premiéry.

Sněží!
Sněží! je poetický film o křehkosti mezilidských vztahů a jedinečném světě uvnitř každé rodiny. Babička, matka a dvě sestry v jednom domě a na jedné zahradě.

Po svatbě svého otce se Tereza se svým přítelem a sestrou vydává do domu babičky. O babičku a dům se stará jejich matka. Tereze se zdá, že v domě je všechno tak nějak ponecháno svému osudu, stejně jako babička, která z nedostatku pozornosti ztrácí přehled o realitě. Ke smůle všech zúčastněných a celé rodiny se Tereza rozhodne v domě zůstat a postarat se o nápravu. Ne všechno ale potřebuje čerstvý vítr a opravu, a aniž by to tušila, vyčistí v rodině daleko víc, než jen zašlé pavučiny.

zdroj: Bontonfilm

Trhlina
Igor, nezaměstnaný vysokoškolák, se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, jednoho z pacientů, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, co se mu stalo a kde poslední týdny strávil. Ač byl dlouhodobě hospitalizován, již nikdy se nezotavil.

Když se Igor pustí do pátrání po podrobnostech Fischerova příběhu, zjistí, že tento případ vůbec nebyl ojedinělý. Záznamy o lidech, kteří se v Tribeči ztratili, sahají až daleko do minulosti. K mnoha z nich ale došlo relativně nedávno. Proto se Igor spolu se svou přítelkyní Miou, milovníkem konspiračních teorií Andrejem a tvrdým skeptikem Davidem vydává do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Pátrání, které zpočátku působí jako nevinná zábava nesourodé skupinky, však končí tragicky.

zdroj: Falcon

Pokémon: Detektiv Pikachu
Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů.

zdroj: Vertical Entertainment

Tranzit
Německý režisér Christian Petzold ve filmu Tranzit prozkoumává fantomy evropské migrace a identity. Jeho neobvykle pojatý film s řadou melodramatických i politických motivů zasazuje příběh z doby německé okupace Francie do současných reálií. Hlavní postavou filmu je Georg, který postupně přijímá totožnost lidí, se kterými ho tragické okolnosti seznamují. To mu sice umožňuje dostat víza a odplout jednou z posledních lodí, které Marseille opouštějí, ale spolu s tím na sebe bere i některé tíživé důsledky. V Marseille totiž nachází „svou“ ženu, kterou zná jen z dopisu. Vezme na sebe s novou identitou i nový vztah a novou budoucnost?

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Sněží!?
Kam zajít na Trhlina?
Kam zajít na Pokémon: Detektiv Pikachu?
Kam zajít na Tranzit?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Sněží!
Fanklub Trhlina
Fanklub Pokémon: Detektiv Pikachu
Fanklub Tranzit

Zatím bez komentáře, buďte první!