Filmové premiéry: Záchrana z jeskynního komplexu a život výjimečného léčitele
zdroj: Film Europe

Filmové premiéry: Záchrana z jeskynního komplexu a život výjimečného léčitele

21. 8. 2020 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Strhující záchranná operace, kterou v létě roku 2018 sledoval celý svět, životopisné drama inspirované životem léčitele Jana Mikoláška a vznik nových mezivesmírných přátelství. Tento týden přináší tři filmové premiéry a animované pásmo Famu v kině 01, skládající se z krátkých filmů, které zazářily nejen na mnoha významných filmových festivalech, ale i na Oscarech.

Jeskyně
Film inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v Thajsku v létě roku 2018. Dvanáctičlenný chlapecký fotbalový tým v čele s trenérem se tehdy vydal na procházku do jeskynního komplexu Tham Luang v oblasti Chiang Rai na severu země. Náhlý prudký déšť zvedl hladinu vody, která zaplavila přístupovou cestu a uvěznila všech 13 chlapců ve svých útrobách. Vysvobození se jim dostalo až po více jak dvou týdnech za pomoci početného týmu zkušených potápěčů a záchranářů z různých koutů světa.

zdroj: Film Europe

Šarlatán
Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostikovat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým.

zdroj: Cinemart

Hurá do džungle
Když do hluboké džungle zavítá návštěvník z vesmíru, zvířátka jsou nadšena, protože jim předá schopnost mluvit. To ale ještě netuší, že ve skutečnosti byl vyslán, aby jejich planetu ovládl. Malý mimozemšťan je velmi překvapený pohostinstvím a přátelskou povahou zvířátek z džungle a začíná zde vznikat nové, mezivesmírné přátelství.

Aby se mohl vrátit domů, vypraví se společně s novými přáteli najít ztracenou vesmírnou loď. Cestou zažívají spousty legrace a velká dobrodružství. Malý mimozemšťan poznává, že přátelství může být největší silou ve vesmíru.

zdroj: Bioscop

Zatím bez komentáře, buďte první!