Filmové premiéry: Zabiják v roli psance a neuvěřitelný horolezecký výkon
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Zabiják v roli psance a neuvěřitelný horolezecký výkon

16. 5. 2019 – 20:50 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Super zabiják v roli psance, malý rorýs v roli racka, bláznivá komedie o čtyřicátníkovi, který si založí jesle, nový dokument Víta Janečka a Zuzany Piussi, pětice hrdinů bojujících s onkologickým onemocněním, balancování na hraně života a smrti při zdolávání yosemitského El Capitanu a příběh rodičů vyrovnávajících se se ztrátou syna v poválečném režimu. Tento týden přináší 7 filmových premiér.

John Wick 3
Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku!

zdroj: Vertical Entertainment

V oblacích
Malý Manou je výborný letec a těší se na zkoušku létání, kterou musí podstoupit každý racek, aby se mohl s celým hejnem bezpečně vydat na zimu do jižních krajů. Nešťastnou náhodou ale skončí jako zmoklá slepice v moři a musí si vyslechnout posměšky od mladších racků a výtky od těch dospělých. Na mořského racka je totiž neobvykle malý a není se co divit. Ve skutečnosti je Manou rorýs, mezi racky se jako pískle tak nějak omylem připletl, získal si srdce jednoho páru a už s nimi zůstal. Teď se ovšem dozvěděl pravdu, objevil jiné rorýse, dokonce jednu slečnu a odchází s nimi z domovského hnízda za dobrodružstvím.

zdroj: Bontonfilm

Daddy Cool
Daddy Cool, slavný hit Boney M, dal název bláznivé komedii o čtyřicátníkovi, který si doma založí jesle. A vede je hodně po svém.

Adriena jeho přítelkyně vykopne, protože se vůbec nechová jako zralý muž, ale mnohem spíš jakoby mu bylo čtrnáct. Bez zodpovědnosti, bez ambicí, bez pořádné práce, zato vždycky na pohodu a tabáček. Když se poznali, zábava byla to hlavní. Časem ale všichni okolo dospěli . . až na něj. Adrien zatvrzele zůstal flákačem a teď se nestačí divit, jak na něj jeho přítelkyně Maude srší hromy a blesky. Už by chtěla rodinu, ale nejde mít děti s dítětem.

Adrien ale zachová chladnou hlavu a vymyslí senzační plán, jak ukázat, že je dospělý a zodpovědný stejně jako ostatní dospělí a zodpovědní. Je to plán toho nejtěžšího kalibru s nejrychlejší účinností. Založí si v jejich společném bytě soukromé jesle. Zájemců je hodně a z Adriena je během chvíle táta na plný úvazek. Jenže . . . děti se pohybují, dokonce každé jiným směrem, jakmile to jde, tak se o něco praští, umí být hlučné, oproti předpokladům celý den nespí, chtějí jíst, chtějí i pít, potřebují přebalit, a opět se pohybují a opět každé jiným směrem. Adrien zůstává v klidu, cigárko za žádných okolností neodkládá a na každý problém najde nějaké originální řešení. Do rodičovských učebnic se pravděpodobně nedostane, ale šance na udržení dětí naživu tu nějaká je. A s ní i šance na návrat k přítelkyni.

zdroj: Bontonfilm

Univerzity a svoboda
Dokumentární film zkušených a výrazných filmařů Víta Janečka a Zuzany Piussi, kteří se ve své tvorbě nebojí důležitých společenských témat, mají odvahu pojmenovat chyby a hledat odpovědi. Zuzana Piussi zčeřila klidné vody dokumentem Od Fica do Fica, společně s Vítem Janečkem pak v loňském roce uvedli Selský rozum, který odhaloval metody Andreje Babiše v zemědělském podnikání a jejich vliv na celé zemědělství a dokonce českou krajinu.

zdroj: Bontonfilm

Můj nový život
Pět hrdinů. Eliška. Věruška, Sebastian, Markétka a Šárka. Pět opravdových příběhů o naději, lásce, přátelství, trpělivosti a pokoře. Naši hrdinové statečně bojovali s nepřízní osudu a na své cestě životem museli překonat nepředstavitelné překážky. Pohlédněte spolu s námi do duše dětem a jejich rodinám, které se utkaly s onkologickým onemocněním. Nechte se inspirovat jejich novým životem, který objevily.

zdroj: APK Cinema Service

Free Solo
Alex Honnold si v životě neklade malé cíle. Špičkový americký sportovec udivuje svět odvážnými balancováním na hraně života a smrti, když zdolává složité strmé vrcholy sám a bez jakéhokoli jištění. Yosemitský gigant El Capitan ale představuje výzvu, před kterou i chladnokrevný a zdánlivě emocí zbavený lezec zapochybuje. Oscarem ověnčený dokumentární thriller unikátním způsobem kombinuje závrať a euforii.

zdroj: Artcam

Milost
Příběh rodičů snažících se vyrovnat se ztrátou syna v nově nastoleném poválečném režimu, nepřijít o poslední zbytky důstojnosti a nechat svoje dítě alespoň náležitě pohřbít. Na tíživou minulost je nahlíženo pohledem jejich sedmnáctiletého vnuka.

zdroj: Pilot film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na John Wick 3
Kam zajít na V oblacích
Kam zajít na Daddy Cool
Kam zajít na Univerzity a svoboda
Kam zajít na Můj nový život
Kam zajít na Free Solo
Kam zajít na Milost

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub John Wick 3
Fanklub V oblacích
Fanklub Daddy Cool
Fanklub Univerzity a svoboda
Fanklub Můj nový život
Fanklub Free Solo
Fanklub Milost

Zatím bez komentáře, buďte první!