Filmové premiéry: Zábavní park hrůzy a zvídavý Yeti
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Zábavní park hrůzy a zvídavý Yeti

24. 9. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Maskovaný zabiják v zábavném parku hrůzy, dobrodružný animák o mladém bystrém Yetim, život v lese na okraji Portlandu, vrcholový cyklista přespávající v kyslíkovém stanu a kouzelný čaj přinášející vytoužené sny. Kromě již zmíněných, nás v tomto týdnu čeká ředitel školy falšující různé diplomy, skupinka herců na útěku z válkou zmítané Bosny a legendární fotbalová jedenáctka.

Hell Fest: Park hrůzy
Parta kamarádů si jde užít do zábavného parku hrůzy. Uprostřed strašidelných atrakcí je ale začne terorizovat a pronásledovat skutečná hrozba. Maskovaný zabiják. Jak se dovoláte pomoci v místě, kde si všichni myslí, že šílenec, který se vás pokouší zabít a likviduje vaše kamarády, je součástí show? Horor Hell Fest: Park hrůzy připravili producenti populárního seriálu Živí mrtví (Walking Dead).

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt.

Vyvražďovací řádění zabijáka v masce čekáte každý pátek 13., na každý Halloween, vždy, když jedete na opuštěnou chatu do lesů, nebo když zapomenete uklidit motorovou pilu. Ale na veřejnosti na pouti?

zdroj: Bontonfilm

Yeti: Ledové dobrodružství
Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí.

zdroj: Vertical Entertainment

Beze stop
Patnáctiletá Tom žije se svým otcem v lese na okraji Portlandu. Dobrovolná izolace od tzv. normální společnosti jim umožňuje vytvořit si realitu čistých, civilizací nezkažených prostých radostí. Jednoho dne však o sobě okolní svět dává vědět a konfrontace je nevyhnutelná.

zdroj: Falcon

Domestik
Roman je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota, která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout?

zdroj: Cinemart

Odborný dohled nad výkladem snu
Tři staří kamarádi – Muzikant, Zloděj a Cirkusák, bývalí spoluvězni z bolševického kriminálu, spolu po ovdovění žijí v domě na česko-německém pomezí. Přivedla je sem potřeba vypořádat se s někým, kdo jim v minulosti ublížil. Jenže oním člověkem, bývalým estébákem, je současný hospodský, a tak pánové nemají kam chodit na točené pivo. Dokud Zloděj nezjistí, že kousek za hranicí na Polské straně je hospoda, kam se dá dojet autobusem. Jenže Cirkusák má nejprve obavy z polského piva, a pak mu nevoní, že hostinský má za ženu německou turkyni.

Možnost točeného piva je náhle ohrožena.

Navíc se v jejich domě objeví sudetská Němka. Právě tady totiž jako mladá bydlela a chce zde přespat, aby se jí zdál sen o muži, kterému jako členka hitlerjugend ublížila. Ráda by se dočkala odpuštění. V domě žije i Holka, bývalá prostitutka, toho času těhotná s některým z nich. Pánové si ji nastěhovali do domu „aby nemuseli stárnout spořádaně“. Holka jim ovšem nechce říct, s kým z nich to má.

A pak se dovědí o „kouzelném čaji“, který před válkou „objevil“ zakladatel místní zahrádkářské kolonie. Po jeho vypití se člověku zdá, to nač myslel těsně před usnutím a o čem chtěl, aby se mu zdálo.

zdroj: Bontonfilm

Falsifikátor
Píše se rok 1968. Anđelko je ředitelem školy v městečku Dubica. Je věrným stoupencem Josipa Broze Tita a pevně věří v zářnou budoucnost Jugoslávie. Uvědomuje si sice, že všechno kolem něj nefunguje úplně ideálně, přesto nepochybuje o tom, že se Jugoslávie stane nejlepším místem k životu na světě. Sám se snaží napravit svérázným způsobem některé drobné dílčí chyby systému. Myslí si, že lidé jsou dobří a mají dostat šanci. Proto pro ně falšuje nejrůznější diplomy, potvrzení, maturitní vysvědčení a podobně. Důvěra v dobrotu lidí se mu jednoho dne stane osudnou, když jeho žárlivý soused udá policii, že zfalšoval diplom druhému sousedovi, se kterým mu byla jeho žena nevěrná. Musí opustit město, ale ani to není konec jeho trápení. Protože i ve vyhnanství pokračuje ve své lidumilné falsifikátorské činnosti, zatkne jej brzy policie a skončí ve vězení.

zdroj: Falcon

Turné
Děj filmu se odehrává v první polovině 90. let v době občanské války v Jugoslávii. Herci bělehradského divadla dostanou nabídku absolvovat turné po Republice Srbské v Bosně a Hercegovině. S vidinou slušného výdělku vyrážejí na cestu. Po příjezdu na místo přichází rychlé vystřízlivění. Město, do kterého je přivezla vojenská dodávka, je pod nepřátelskou palbou. Navíc dostávají nesnadný úkol - kulturně povznést srbské vojáky těsně za frontovou linií. Ti jsou ale velmi nevděčným publikem a divadelní představení končí fiaskem. Zhýčkaní herci se bezprostředně poté rozhodnou pro útěk domů. Cesta, po válkou zmítané Bosně, při které se potkávají postupně s bojovníky všech válčících stran, se pro ně stává bojem o přežití. Zachránit je mohou pouze jejich herecké schopnosti...

Klapzubova XI.
Fotbalové mužstvo tvoří jedenáct hráčů. A majitel autodílny Kryštof Klapzuba má přesně tolik sportovně nadaných synů. Není divu, že ho jednou bývalý internacionál Hájek přemluví, aby ze svých synů postavil fotbalové mužstvo. Nadšení synové pilně trénují a po několika drobných zádrhelech se začínají dostavovat první výsledky v podobě vyhraných zápasů. Kromě sportovních výsledků dostaví se ovšem také láska, když dva ze synů, Pepík s Jardou, při zkušební jízdě opraveného auta bankéře Šlejhara pomohou Evě Bínové, dceři předsedy S. K. Meteor, a její kamarádce Heleně, které nabouraly auto cestou na chatu.

Pepík se totiž při opravování jejich auta do Evy zakouká. Situaci však poněkud zkomplikuje omyl dívek, které se domnívají, že Pepík je synem bankéře Šlejhara. Když se totiž Helenin přítel rozhodne této známosti využít, Helena usoudí dodatečně podle čísla auta, že Pepík je synem bankéře. Helenin kamarád chce tuto známost využít a za skutečným bankéřovým synem zajde, ten však pochopitelně popře, že by Evu znal. To dívku natolik rozlobí, že známost ukončí.

Čas však mnohé vyřeší. Klapzubáci odjedou na úspěšné turné plné vítězných utkání doma i v zahraničí, a když se vrátí, nabídne stavitel Bína Pepíkovi profesionální smlouvu. Eva pochopí svůj omyl a s Pepíkem se udobří. A protože se Klapzubova jedenáctka stává novým národním mužstvem, zdá se, že lásku i fotbal čeká mnoho dobrého

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Hell Fest: Park hrůzy
Kam zajít na Yeti: Ledové dobrodružství
Kam zajít na Beze stop
Kam zajít na Domestik
Kam zajít na Odborný dohled nad výkladem snu
Kam zajít na Falsifikátor
Kam zajít na Turné
Kam zajít na Klapzubova XI.

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Hell Fest: Park hrůzy
Fanklub Yeti: Ledové dobrodružství
Fanklub Beze stop
Fanklub Domestik
Fanklub Odborný dohled nad výkladem snu
Fanklub Falsifikátor
Fanklub Turné
Fanklub Klapzubova XI.

Zatím bez komentáře, buďte první!