Filmové premiéry: Vytuněné bouráky a život bez slunečního světla
zdroj: EuropaCorp. Distribution

Filmové premiéry: Vytuněné bouráky a život bez slunečního světla

9. 5. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vytuněné bouráky a adrenalinové honičky, spiknutí s cílem likvidace psů, vizionář čerpající inspiraci v divoké a neposkvrněné přírodě, život bez slunečního světla, šílený plán namířený proti bankovní instituci a důvody milionů lidí k opuštění vlastního domova.

Taxi 5
Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají.

zdroj: Bioscop

Psí ostrov
Po Fantastickém panu Lišákovi natočil Wes Anderson další celovečerní animovaný film! Film Psí ostrov je Odysseou malého chlapce při hledání jeho ztraceného psa.

Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov.

O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki.

zdroj: Cinemart

Gauguin
Nekompromisní vizionář Paul Gauguin opouští Paříž, rodinu i přátele a v roce 1891 se usazuje na exotickém ostrově Tahiti, aby zde načerpal inspiraci pro své obrazy v divoké a neposkvrněné přírodě. Zdánlivý ráj se ale mění v místo samoty a chudoby, na němž Paul zápolí s podlomeným zdravím, odmítnutím i pochybami. Poznává zde ale takové domorodou krásku Tehuru, která se stává jeho ženou i múzou.

zdroj: Film Europe

Půlnoční láska
Výpravné romantické drama vypráví příběh 17leté Katie Price, dívky plné životního optimistu, která se od dětství musí úzkostlivě vyhýbat slunečnímu světlu, protože trpí vzácným onemocněním, při kterém je i sebemenší vystavení slunečnímu světlu smrtelné. Během dne je nucena setrvávat doma, ale po setmění se Katiin svět otevírá a může si dovolit vyjít ven, vydat se na místní nádraží a hrát tam pro cestující na kytaru. Jedné noci zasáhne osud, když potká Charlieho, hvězdného středoškolského atleta, kterého již celé roky tajně obdivuje. A když se jednoho téměř dokonalého léta mezi nimi rozvine velmi silný vztah, své onemocnění před ním skrývá.

zdroj: Vertical Entertainment

Jak napálit banku
Boxer Chris (TilSchweiger), namydlený herec Petr (Jan Josef Liefers) a šílený marketingový specialista Max (Matthias Schweighöfer) léta šetřili peníze na své životní sny, na budoucnost! Naneštěstí pro ně, bankovní manažer Schumacher (Thomas Heinze) úmyslně nechá jejich investiční účty padnout na nulu, aby se zbavil neurotického investičního poradce Tobiase (Michael Bully Herbig). Všichni čtyři muži proto najednou čelí nejisté budoucnosti. A tak vymyslí šílený plán.

 

zdroj: Falcon

Human Flow
Miliony lidí na naší planetě mají extrémně silný důvod opustit svůj domov a vydat se na cestu. Sucho, hlad, vybombardovaný dům, zmasakrovaní sousedé, umučený manžel, každodenní střelba, intenzívní strach o svůj život, bolestný strach o život svých dětí. Miliony lidí nemají žádnou jinou možnost, než zemřít anebo se zapojit do toho, čemu v klidech našich bezpečných domovů říkáme migrační krize. Kromě smrti nemají jinou možnost, než se vzdát celého svého života, veškeré úspory dát na to, aby nastoupili do gumového člunu na moři a přes vlny, bouřku a utrpení se dostali jinam. Prostě jinam.

zdroj: Bontonfilm

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Taxi 5?
Kam zajít na Psí ostrov?
Kam zajít na Gauguin?
Kam zajít na Půlnoční láska?
Kam zajít na Jak napálit banku?
Kam zajít na Human Flow?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Taxi 5
Fanklub Psí ostrov
Fanklub Gauguin
Fanklub Půlnoční láska
Fanklub Jak napálit banku
Fanklub Human Flow

Zatím bez komentáře, buďte první!