Filmové premiéry: Výpravná fantasy a Emilia Clarke ve vánoční romantické komedii
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Výpravná fantasy a Emilia Clarke ve vánoční romantické komedii

27. 11. 2019 – 11:13 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zoufalka v asexuálním skřítkovském kostýmu, výpravná fantasy vycházející z bájí a mýtů o Valhalle, intimní a intenzivní příběh dospívání, jeden ze zakladatelů české loutkové animace, žárlivost vedoucí k plánu vraždy, svět autistických dětí a dospělých a mladý student v rukou uznávaného michelinského kuchaře. Tento týden přináší sedm filmových premiér.

Last Christmas
Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela Last Christmas. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát.

zdroj: Cinemart

Valhalla: Říše bohů
Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy.

zdroj: Bontonfilm

Bezstarostná dívka
Naïmě je rovných 16 a letos v létě se bude muset rozhodnout, co chce od života, pokud ho nechce prošvihnout. Když se objeví její o pár let starší sestřenice Sofie s úžasným tělem a nebezpečně svůdným životním stylem, Naïma se vrhá vstříc létu plnému nezapomenutelných setkání… Sluncem zalitá Francouzská riviéra je kulisou pro hravý, intimní a intenzivní příběh dospívání.

zdroj: UniFrance

Jiří Trnka: Nalezený přítel
Jiří Trnka byl jedním z největších českých umělců 20. století a jedním ze zakladatelů loutkové animace. Jeho poetická a imaginativní práce ostře kontrastuje s temnou érou 50. let v komunistickém Československu. Jeho práce byla režimem používána jako důkaz, že komunistická společnost dokáže umělcům poskytnout skvělé podmínky pro tvorbu. Ideologický zápas Západu a Východu se nevyhnul ani dětem a jejich příběhům.

zdroj: Cinemart

Bílá jako padlý sníh
Krása mladé Claire vyvolává u nevlastní matky Maud nepotlačitelnou žárlivost, která ji dovede až k naplánování její vraždy. Před smrtí ji na poslední chvíli zachrání tajemný muž a poskytne jí úkryt na svém statku. Claire se rozhodne ve vesnici zůstat a způsobí tím velký rozruch…

Jeden, dva… a zakrátko hned sedm mužů podlehne jejímu šarmu! Claire prožívá zásadní okamžiky svého dospívání, smyslné i děsivé…

zdroj: Bohemia MP

Výjimeční
Od autorů komedií Nedotknutelní (2011) a Dokud nás svatba nerozdělí (2017) přichází zatím nejosobnější projekt, plný naděje a nečekaného humoru. Přes 20 let žijí Bruno (Vincent Cassel) a Malik (Reda Kateb) ve světě, který zná jen málo z nás – ve světě autistických dětí a mladistvých. Ve svých organizacích učí mladé lidi ze sociálně slabého prostředí, jak se starat o komplikované případy, které všude jinde odmítli. Jejich neotřelý přístup však vzbudí pozornost státní inspekce a hrozí, že bude program zrušen. Brunovi, Malikovi a všem, kteří jsou pro životy tolika lidí nepostradatelní, nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl.

zdroj: Bioscop

S chutí Toskánska
Arturo byl uznávaný michelinský šéfkuchař, dokud pro problémy s ovládáním hněvu neskončil ve vězení. Po propuštění musí dělat veřejně prospěšné práce, a tak učí vařit skupinku lidí s Aspergerovým syndromem. Ačkoli jejich způsob myšlení je mu vzdálený, v jednom ze svých studentů objeví kulinářského génia a rozhodne se mu pomoci vyhrát kuchařskou soutěž. Temperamentní kuchař a jeho znevýhodněný student tak vytvoří originální dvojici, pro kterou žádný sen není nesplnitelný.

zdroj: Mirius FD

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Last Christmas
Kam zajít na Valhalla: Říše bohů
Kam zajít na Bezstarostná dívka
Kam zajít na Jiří Trnka: Nalezený přítel
Kam zajít na Bílá jako padlý sníh
Kam zajít na Výjimeční
Kam zajít na S chutí Toskánska

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Last Christmas
Fanklub Valhalla: Říše bohů
Fanklub Bezstarostná dívka
Fanklub Jiří Trnka: Nalezený přítel
Fanklub Bílá jako padlý sníh
Fanklub Výjimeční
Fanklub S chutí Toskánska

Zatím bez komentáře, buďte první!