Filmové premiéry: Volavka tajné služby a obrovské sídlo zasvěcené duchům
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Volavka tajné služby a obrovské sídlo zasvěcené duchům

28. 2. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Volavka ruské tajné zpravodajské služby, neobyčejný příběh o obyčejném dospívání, svět na pokraji chaosu a kolapsu, obrovské sídlo zasvěcené duchům, divoký a stěží uvěřitelný příběh světové krasobruslařky, zásah pedofilní sítě a trpaslíci chránící dům před hrozbou z jiné dimenze. V tomto týdnu přichází 7 filmových premiér, a 3. března nás navíc ve vybraných kinech čeká legendární koncert "Anglie tu bude navždy" skupiny Sex Pistols.

Rudá volavka
Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně.

Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit?

zdroj: Cinemart

Lady Bird
Kdybyste si chtěli Christine (Saoirse Ronan) jednoduše zaškatulkovat, zařadili byste ji mezi rebelky. Není nijak zvlášť hezká a obličej plný akné maskuje růžovými vlasy. Není nijak zvlášť chytrá a tenhle deficit vyrovnává tvrzením, že má umělecké sklony. Asi nejzajímavější je na ní to, že coby symbol vzdoru odmítá své křestní jméno, sama si říká Lady Bird a chce, aby ji tak oslovovali i všichni ostatní. Když se s ní setkáme poprvé, absolvujeme její brutální hádku s matkou, po které naštvaně vystoupí z auta. Jedoucího. A přitom je tahle věčně nabručená holka se zlomenou rukou (následek výše uvedeného incidentu) ve skutečnosti citlivá duše, která by se jen chtěla správně zamilovat a najít smysl života, a je jen nervózní z toho, že se jí ani jedno zatím příliš nedaří.

zdroj: Cinemart

Noční hra
Děj filmu je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Ale lidé nalezli spásu v OÁZE, rozsáhlém světě ve virtuální realitě, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkazuje své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde digitální velikonoční vajíčko, které ukryl někde v OÁZE, a odstartuje tak a zběsilí závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení vajíčka rozhodne přidat jen těžko myslitelný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, objevů a nebezpečí.

zdroj: Warner Bros Pictures

Winchester: Sídlo démonů
Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty.

zdroj: Bontonfilm

Já, Tonya
Černočerná komedie „Já, Tonya“ přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. V hlavní roli provokativní a kontroverzní Tonyi exceluje Margot Robbie, která zazářila jako blonďatá sexy manželka Vlka z Wall Street a jako komiksová Harley Quinn v Sebevražedném oddílu.

zdroj: YouTube.com

Nikdys nebyl
Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko… Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. Film Lynne Ramsay je velmi svéráznou variací noir detektivky a procedurálního thrilleru.

zdroj: YouTube.com

Triky s trpaslíky
Chloe a její maminka Catherine se už zase stěhují. Tentokrát do Nové Anglie, ve které si pořídily nádherný gotický dům, plný zvláštních zahradních trpaslíků. Chloe má ale jiné starosti. Začíná chodit do nové školy a snaží se spřátelit se svými spolužačkami. Navíc se do ní zakoukal kluk ze sousedství Liam, který se ji neustále snaží oslnit. Chloe si ale postupně začne všímat, že se v domě dějí divné věci. Všude jsou obaly od sladkostí, které někdo snědl. A co ti trpaslíci? Jako by snad na ni mrkli, nebo se dokonce pohnuli? Chloe brzy pochopí, že trpaslíci jsou skutečně živí, a navíc mají dům chránit před hrozbou z jiné dimenze. Tohle dobrodružství si rozhodně nesmí nechat ujít!

zdroj: Fénix Distribution

Sex Pistols: Anglie tu bude navždy

zdroj: BEVERLY MATOUS DISTRIBUTION

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Rudá volavka
Kam zajít na Lady Bird
Kam zajít na Noční hra
Kam zajít na Winchester: Sídlo démonů
Kam zajít na Já, Tonya
Kam zajít na Nikdys nebyl
Kam zajít na Triky s trpaslíky
Kam zajít na Sex Pistols: Anglie tu bude navždy

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Rudá volavka
Fanklub Lady Bird
Fanklub Noční hra
Fanklub Winchester: Sídlo démonů
Fanklub Já, Tonya
Fanklub Nikdys nebyl
Fanklub Triky s trpaslíky
Fanklub Sex Pistols: Anglie tu bude navždy

Zatím bez komentáře, buďte první!