Filmové premiéry: Veselí skřítkové a účetní zločineckých organizací
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Veselí skřítkové a účetní zločineckých organizací

2. 11. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Veselí a šťastní skřítkové, život na ostrově Lampedusa, netradiční romance o dvojici mužů, nezávislý účetní zločineckých organizací, hledání matky pro osmiletou holčičku, nebo plán na útěk ze sanatoria. Ve 42. týdnu tohoto roku nás čeká jedenáct filmových premiér, včetně několika dokumentů z české i zahraniční produkce.

Trollové
Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem.

Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu.

zdroj: Cinemart

Fuocoammare: Požár na moři
Dvanáctiletý Samuel žije na ostrově ve Středozemním moři, daleko od pevniny. Jako všichni chlapci jeho věku se mu ne vždycky chce do školy. Raději by šplhal po skalách, hrál si s prakem nebo se potuloval po přístavu. Ale jeho domov není jako jiné ostrovy. Už léta je to cílová stanice pro muže, ženy a děti, kteří se snaží dostat z Afriky na plavidlech, která jsou příliš malá a sešlá. Tím ostrovem je Lampedusa, která se stala metaforou pro útěk uprchlíků do Evropy, nadějí, utrpením a osudem stovek a tisíců emigrantů. Tito lidé touží po míru, svobodě a štěstí, a přece jsou na břeh často vyplavena jen jejich mrtvá těla. A tak jsou obyvatelé Lampedusy denně nuceni být svědky největší humanitární katastrofy naší doby.

zdroj: Artcam

Zdaleka
Netradiční romance o dvojici mužů, které rozděluje propast věku, společenského postavení i životních zkušeností.

Zavedený padesátník Armando si na ulici vyhlédne Eldera, problémového mladíka, který se obtížně protlouká na okraji společnosti. Co začne jako pouliční prostituce, se záhy změní v málomluvný a nevyrovnaný vztah, v němž se oba aktéři snaží překonat prvotní distanci a jizvy z vlastní minulosti. Lorenzo Vigas ve svém debutu pracuje s důslednou distancovaností, výpustkovým vyprávěním a působivými kulisami caracaské periferie. Bouřlivý vztah se tak mění ve zneklidňující sled nedořečených útržků, jejichž síla spočívá právě ve vzdálenosti, kterou tvůrce od svých postav udržuje.

zdroj: Film Europe

Zúčtování
Christian Wolff (Ben Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky za strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J.K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých.

zdroj: Vertical Entertainment

Pohádky pro Emu
Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku… Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí.

zdroj: Falcon

Zákon Helena
Mladá herečka a dokumentaristka Petra Nesvačilová se ve svém posledním filmu rozhodla zachytit policistku Helenu Káhnovou, které se spolu se svým kolegou podařilo v 90. letech poslat do vězení několik desítek lidí v kauze tzv. Berdychova gangu - včetně Berdycha samotného. Souhrnný trest byl v řádu stovek let odnětí svobody – policistka získala odměnu 10 tisíc korun a povýšení, které jí následně bylo odebráno. Režisérce se podařilo navázat filmový vztah i se samotným Berdychem a bývalými členy jeho gangu. Co motivuje jednu policistku postavit se mafii a co mladou dokumentaristu, aby se s touto mafií kontaktovala a natočila o tom film?

zdroj: Background Films

Punk is not dead
Mirsa je bývalý zpěvák kdysi populární jugoslávské punkové kapely. Ta se již dávno rozpadla, ale Mirsa žije minulostí. I když je mu bezmála 40, jeho přístup k životu se za 20 let nijak nevyvinul. Stále bydlí u maminky a příležitostně pomáhá s prodejem drog albánskému dealerovi Gzimovi, který mu za to nechává levněji trávu. Jednoho dne přijde Gzim s nečekanou nabídkou, ať dá Mirsa znovu dohromady kapelu, s níž potom budou hrát na charitativním koncertě v Debaru, městě na západě Makedonie s albánskou většinou. Mirsa má před sebou téměř nadlidský úkol: po sedmnácti letech najít a přesvědčit všechny členy skupiny, aby se sešli a znova nazkoušeli svůj repertoár. Úkol je ztížen tím, že jsou roztroušeni po všech bývalých jugoslávských zemích. To, že byla kapela složená z lidí různých národností, nebylo v době, kdy se v Jugoslávii razilo heslo "Bratrství a jednota", ničím až tak překvapivým. V poválečné době, kdy v mnoha částech Jugoslávie přetrvává značné napětí mezi jednotlivými etniky, se ale složení kapely jeví v jiném světle. Jak se postupně ukazuje, je to hlavní důvod, proč někdo chce její návrat. Mirza a jeho spoluhráči, které po strastiplné cestě Balkánem nakonec objeví a přesvědčí k hraní, se dostávají do paradoxní situace - oni, pankáči, mají sloužit jako kladný příklad...

zdroj: Balkan Film

Až na dřeň!
Makedonie, malá země v srdci Balkánu, je již pět století pod nadvládou Osmanské říše. V roce 1903 v ní došlo k povstání, které bylo Turky krvavě potlačeno. O čtyři roky později se zde zvedá nová vlna odporu a formují se ozbrojené skupiny povstalců. Do této zjitřené atmosféry přijíždí zcestovalá volnomyšlenkářka Tereza, která postupně okouzlí tři muže. Zhýčkaného syna soluňského boháče, jenž se vrací z Francie ze studií, vůdce skupiny povstalců a všemocného tureckého velitele. Flirtováním s nimi dává do pohybu události s fatálními následky. Je u toho, když se povstalci rozhodnou vyrazit do boje. Poté co povstalci obsadí město a oslaví vítězství, začnou přemýšlet co dál. Příliš pozdě si uvědomí, že jejich čin nemůže zůstat bez odezvy.

zdroj: Balkan Film

Bobo
Vysokoškolský učitel Vjeko (60) zasvětil celý svůj život studiu chorvatského jazyka a historie. Žije v zanedbaném a špinavém bytě v centru Záhřebu se svým otcem Hrvojem. Vjekovi tragicky zahynula láska jeho života - Bobo. V jeho životě je teď jediná věc, která ho těš. Noční procházky během nichž putuje prázdným městem, kdy má na sobě make-up a ženské šaty. Jednou v noci ho přepadne skupina mladých mužů, porazí ho, pomočí a nechá v bezvědomí ležet na ulici.

V nemocnici se o něj stará Maja (48), zdravotní sestra žijící v suterénu stejného domu. Později mu Maja pomůže vrátit se domů a začne se starat nejen o Vjeka, ale i o jeho nepohyblivého otce. Tak začíná příběh tří zcela odlišných lidí, kteří žijí ve stejné budově a kteří se nečekaně a proti své vůli sejdou a jsou na sobě navzájem závislí.

zdroj: Bioscop

Mlha v srpnu
Jižní Německo, rok 1940. Třináctiletý sirotek Ernst Loss (Ivo Pietzcker) je vzpurný a těžko přizpůsobivý chlapec a všechny náhradní rodiny a nápravná zařízení, kterými doposud prošel, jej označily jako nenapravitelného. Kvůli tomu se ocitá v psychiatrickém sanatoriu. Ernst si brzy uvědomí, že v tomto sanatoriu nejsou děti léčeny, ale pod vedením Dr. Veithausena (Sebastian Koch) postupně a potají zabíjeny pod nacistickým programem s krycím názvem T4. Ernst se rozhodne bojovat s osudem a začne pomáhat ostatním pacientům a zároveň plánovat svůj vlastní útěk, čímž se ocitá ve smrtelném nebezpečí, protože rozhodnutí „kdo bude další“ je jen na vedení sanatoria…

zdroj: Bohemia MP

Finále
Před čtyřiceti lety se Československo stalo mistrem Evropy ve fotbale. Mistři z Bělehradu z roku 1976 byli a stále jsou hrdinové našich dětských snů, pro všechny to byla velká sláva. Fenomén. Co z něho zůstalo?

Tehdy oslavovaní hrdinové, dnes obyčejní muži a jejich vzpomínky, blednoucí sláva ztrácející se v paměti těch, kteří to s nimi prožívali. Jedinečný zážitek fanouškům oživí zajímavý a divácky přitažlivý autentický film o fotbale a fotbalistech a hlavně o jejich osudech. „Finále” zároveň vypráví příběh o dnešních fotbalových hvězdách a jde o možná až nemilosrdnou konfrontaci způsobu života a myšlení tehdy a dnes.

zdroj: Pannonia Entertainment

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Trollové?
Kam zajít na Fuocoammare: Požár na moři?
Kam zajít na Zdaleka?
Kam zajít na Zúčtování?
Kam zajít na Pohádky pro Emu?
Kam zajít na Zákon Helena?
Kam zajít na Punk is not dead?
Kam zajít na Až na dřeň!?
Kam zajít na Bobo?
Kam zajít na Mlha v srpnu?
Kam zajít na Finále?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Trollové
Fanklub Fuocoammare: Požár na moři
Fanklub Zdaleka
Fanklub Zúčtování
Fanklub Pohádky pro Emu
Fanklub Zákon Helena
Fanklub Punk is not dead
Fanklub Až na dřeň!
Fanklub Bobo
Fanklub Mlha v srpnu
Fanklub Finále

Zatím bez komentáře, buďte první!