Filmové premiéry: Velký střet hrdinů a osud ponorky Kursk
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Velký střet hrdinů a osud ponorky Kursk

16. 1. 2019 – 9:10 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Návrat hereckých hvězd z filmů Vyvolený a Rozpolcený, strašidelná monstra toužící po ovládnutí světa, báječné hokejové družstvo složené ze severských zvířat, katastrofa jaderné ponorky Kursk, vyšetřování kolem zjevení Panny Marie a dvojice dívek mařící plány představitelů švédského městečka Lafors. Tento týden přináší 6 filmových premiér.

Skleněný
Z filmu Vyvolený se vracejí herecké hvězdy Bruce Willis v roli Davida Dunna a Samuel L. Jackson jako Eliah Price, známý pod pseudonymem Pan Skleněný. Z thrilleru Rozpolcený se objevuje James McAvoy, který ztvárňuje roli Kevina Wendella Crumba a jeho vícenásobné identity, jež v sobě ukrývá. A právě narušeného Crumba se svými 24 osobnostmi sleduje v novém fantasy thrilleru David Dunn, který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti.

zdroj: Falcon

Husí kůže 2: Ukradený Halloween
V pokračování úspěšné strašidelné komedie Husí kůže, oživí parta teenagerů příšery uvězněné v knihách. Strašidelná monstra, v čele s loutkou Slappym, jsou rozhodnuté ovládnout svět. Tuto pohromu mohou odvrátit jen Sam, Sonny a jeho sestra Sarah. Čas však hraje proti nim…

zdroj: Cinemart

Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět
Lední medvěd Norm si na zimní spánek vůbec nepotrpí. Právě naopak. Když se venku ochladí, začíná pro něj a pro celou partu kamarádů ze severu ta pravá Ledová sezóna, sezóna plná dobrodružství a zábavy. Norm nejdříve způsobí pořádné pozdvižení na své výpravě do New Yorku, aby ho po návratu domů čekal jeden důležitý úkol. Musí z ostatních zvířat severu postavit hokejové družstvo a v jednom velkolepém zápase zachránit drahocenný led a jejich ledový domov.

Lední medvědi vynikají silou a obratností a žijí samotářským životem. Hrozivou bílou šelmou se medvěd Norm stal asi jen omylem. Má totiž rád společnost, legraci a kámoše, zatímco v tom, jak být dravým, děsivým a nebezpečným vládcem promrzlých planin docela pokulhává. Je to dobrák od kosti, ale ať chce nebo nechce, Norm prostě je lední medvěd, žije na severním pólu a musí se stát vůdcem. Aby získal aspoň trochu potřebného respektu, tak se se svým medvědím synem a osvědčenou skupinou potrhlých nezničitelných lumíků vydává do města, které nikdy nespí. Do New Yorku. Tady si podle plánu užije chvíle slávy a obdrží slavnostní klíč k městu. Ale kam šlápne, tam rostou průšvihy a zmatky. Nechtěně se zaplete do bankovní loupeže, vyvolá obrovskou policejní honičku a nakonec jsou všichni rádi, že město, kam přijel, po jeho odjezdu ještě stojí.

Ten hlavní úkol krále severu čeká Norma až zpátky doma. Chamtivá korporace začala těžit led jeho domova a Norm se odhodlá k bláznivému kroku. O osudu jejich cenného ledu, na kterém všichni žijí, rozhodne jedno velkolepé hokejové utkání. Sob do brány, lumíci do obrany, tuleňové na křídla a medvěd do útoku. Zvířata severu dávají dohromady báječné hokejové družstvo a začínají trénovat na zápas s dosud neporaženými šampiony.

zdroj: Bontonfilm

Kursk
Film vypráví o skutečné katastrofické události, ke které došlo v roce 2000 na palubě jaderné ponorky K-141 Kursk. 155 metrů dlouhá jaderná ponorka K-141 Kursk je „nepotopitelnou“ pýchou Severního loďstva ruského válečného námořnictva. Během námořního cvičení v srpnu 2000 se na palubě nachází 118 členů posádky. 12. srpna otřesou trupem Kursku mohutné exploze, které plavidlo pošlou do hloubky 108 metrů, na dno arktických vod Barentsova moře. Začíná zoufalý boj s časem. Pro námořníky. Pro jejich rodiny. Záchranou operaci komplikuje zchátralé vybavení a odmítavý postoj ruské vlády přijmout zahraniční pomoc.

zdroj: Bioscop

Zjevení
Jacques je novinářem v jedné z velkých regionálních redakcí ve Francii. Jeho pověst nestranného a talentovaného investigativního novináře upoutá pozornost Vatikánu, který jej najme na speciální vyšetřování. V jedné malé francouzské vesnici totiž údajně došlo ke zjevení.

Ihned po svém příjezdu do této vesničky potkává mladou, citlivou a zbožnou Annu, která tvrdí, že na vlastní oči viděla Pannu Marii. O Anně se mluví po celé vesnici a díky této příhodě se kolem ní začne točit spousta nápadníků. Mladá žena tak stojí rozpolcená před volbou mezi svou vírou a spoustou nabídek sňatku.

Na vyšetřování zjevení Panny Marie se vedle Jacquese podílí duchovní a skeptici s názory, s nimiž je konfrontován. Jacques postupně odhaluje, jak na ně tlačí samotná církev, jejíž základy se nyní otřásají v základech.

zdroj: Artcam

Amatéři
Ospalé švédské městečko Lafors nutně potřebuje nakopnout. Postarat se o to má řetězec Superbilly. Aby město německý diskont přesvědčilo k investici, rozhodne se pořídit nabubřelé reklamní video, které vyzdvihne jeho klady. Proti se ale postaví Aida a Dana dvě dospívající dívky z imigrantských rodin. Vyzbrojené mobily a selfie tyčemi se rozhodnou dát hlas těm, kteří se do oficiální verze vyprávění o Laforsu nehodí.

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Skleněný
Kam zajít na Husí kůže 2: Ukradený Halloween
Kam zajít na Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět
Kam zajít na Kursk
Kam zajít na Zjevení
Kam zajít na Amatéři

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Skleněný
Fanklub Husí kůže 2: Ukradený Halloween
Fanklub Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět
Fanklub Kursk
Fanklub Zjevení
Fanklub Amatéři

Zatím bez komentáře, buďte první!