Filmové premiéry: V síti bez cenzury a život Miro Žbirky
zdroj: Aerofilms

Filmové premiéry: V síti bez cenzury a život Miro Žbirky

8. 7. 2020 – 10:01 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Norský kandidát na Oscara natočený dle bestselleru Pera Pettersona, s originálním humorem vyprávěná režijní prvotina Shannon Murphy, necenzurovaná verze dokumentu o dětech zneužívaných na internetu a skutečný život populárního Miro Žbirky. Tento týden přináší pět filmových premiér včetně digitálně restaurovaného rytmikálu Tomáše Vorla.

Jít krást koně
Listopad 1999. Sedmašedesátiletý Trond žije na samotě a těší se, že i Nový rok 2000 stráví sám. S příchodem zimy přišel na to, že má souseda, muže, kterého znal v dávném roce 1948. Tehdy v létě bylo Trondovi čerstvých patnáct let a netušil, že jeho otec ho donutí nést břemeno jeho zrady a zmizení… Bylo to léto, kdy Trond dospěl a ucítil vůni ženy, po které toužil. Stejné ženy, s níž jeho otec hodlal strávit zbytek života…

zdroj: Screen International

Než skončí léto
Život je krásný i proto, že se nedá naplánovat. Když se šestnáctiletá Milla zamiluje do průšviháře Mosese, je to pro její rodiče noční můra. První setkání s láskou ale probouzí v nemocné Mille novou chuť do života a její energie a touha objevovat brzy otočí celou rodinu vzhůru nohama. Milla začne svému překvapenému okolí ukazovat, jak prožít každou minutu naplno. Tradiční pravidla a morální poučky letí do koše a rodiče se rozhodnou dát věcem volný průběh. S lehkostí a originálním humorem vyprávěné australské drama se stalo diváckým hitem loňského festivalu v Benátkách, odkud si film odnesl několik cen.

zdroj: Aerofilms

V síti 18+
Necenzurovaná verze V síti 18+ divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu. Zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání.

zdroj: Aerofilms

MEKY
Miro Žbira, kterému všichni říkají prostě Meky. Jeho jméno a hity znají všichni, Žbirku samotného a jeho skutečný život zná ale málokdo. Přitom se podobá skvělé písni, má strhující příběh, tempo, emoce a překvapení. Energický filmový portrét Meky představuje populárního zpěváka z těsné blízkosti, zcela otevřeně a upřímně a v nečekaných souvislostech i s humorem.

zdroj: Bontonfilm

Kouř
Mladý inženýr Mirek přichází na své první působiště s upřímným nadšením a zájmem o práci, což se však v bizardních poměrech naší nedávné minulosti ukáže být šokujícím výstřelkem. Mirek svým neobvykle normálním postojem vyvolá všeobecnou krizi, která vede probuzený a spravedlivě rozhořčený dav k nastolení nových pořádků, ty však v mnohém začínají připomínat pořádky staré, obrácené naruby.

zdroj: Vorel Film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Jít krást koně?
Kam zajít na Než skončí léto?
Kam zajít na V síti 18+?
Kam zajít na MEKY?
Kam zajít na Kouř?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Jít krást koně
Fanklub Než skončí léto
Fanklub V síti 18+
Fanklub MEKY
Fanklub Kouř

Zatím bez komentáře, buďte první!