Filmové premiéry: Uvíznutí v časové smyčce a hledání toho pravého
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Uvíznutí v časové smyčce a hledání toho pravého

13. 8. 2020 – 7:01 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Romantická komedie o hledání toho pravého, pokus o nápravu pošramoceného vztahu otce a dcery a letně laděná komedie o uvíznutí v jakési časové smyčce. Tento týden přináší tři filmové premiéry a navíc i trojici obnovených premiér unikátních dokumentů z prostředí neznámějších uměleckých galerií.

Casting na lásku
Ústřední postavou romantické komedie Casting na lásku je neúspěšná herečka Stela Nebeská, která s blížící se čtyřicítkou zjišťuje, že velkou díru do světa už asi neudělá. Ztrácí angažmá v divadle, kde stejně hrála jen nevýznamné role. Po kariérním neúspěchu přichází i osobní – manžel jí začne podvádět a ani se to nijak moc nesnaží skrývat. S porážkou od života se ale Stela nemíní smířit a rozhodně se nevzdá bez boje. Zapřisáhne se, že si stůj co stůj najde někoho, před kým její manžel zbledne závistí. Zahájí tedy velkolepý konkurz na novou lásku. Začne se seznamovat, ale co schůzka, to výstřední a nepoužitelný nápadník a každé rande končí fiaskem. Najde nakonec Stela toho pravého? Nebo všichni pořádní muži už vymřeli?

zdroj: Bontonfilm


Lola
Být svobodná a na nikom závislá je životním krédem dospívající Loly. Její představa však naráží na maloměšťáckou povahu otce, pro kterého je idea tradičního rodinného štěstí nedotknutelná. Skutečnost je ale složitější. Ve chvíli, kdy se Lola postaví za sebe, přestává pro otce existovat. Světy obou hrdinů se opět prolnou se zprávou o úmrtí jejich milované matky a manželky, aby společně splnili její poslední přání. Podaří se jim znovu vybudovat vztah, nebo je nová situace nijak nepoznamená?

zdroj: Les Films du Losange


Palm Springs
Bezstarostný pohodář Nyles (Andy Samberg) se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah (Cristin Milioti). Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky, a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany… Chytrá i ztřeštěná letní komedie vás rozesměje nahlas a zároveň vám připomene, že i když zdánlivě na ničem nezáleží, stojí za to zachovat si aspoň trochu lidskosti a lásky.

zdroj: Hulu

OBNOVENÉ PREMIÉRY UNIKÁTNÍCH DOKUMENTŮ:
Florencie a galerie Uffizi
Velkolepá dokumentární výprava vás zavede do Florencie, kolébky renesance, která se stala uměleckým domovem velikánů jako Michelangelo, Leonardo, Raffael, Brunelleschi nebo Botticelli. Čeká vás úchvatná prohlídka města, v rámci které stihnete navštívit 10 muzeí a prohlédnout si přes 150 uměleckých děl. Uvidíte takové dominanty, jakými jsou kaple Brancacci, Národní muzeum Bargello, Medicejský palác, či slavná katedrála Santa Maria del Fiore s monumentální kopulí, která se stala symbolem města. Jádrem prohlídky je pak samotná Galleria degli Uffizi se svou úchvatnou sbírkou mistrovských uměleckých děl světových velikánů.

Leonardo da Vinci: Génius v Miláně
Při příležitosti konání nejdůležitější kulturní události roku EXPO 2015 v Miláně se uskutečnila i unikátní výstava "Leonardo 1452 - 1519", na které byla k vidění nejzajímavější díla Leonarda da Vinci. Expozice byla výsledkem šestileté práce odborníků, kterou si teď můžete díky využití moderních filmařských technologií vychutnat i ve svém kině. Výstava přestavuje nejznámější díla Leonarda da Vinci, detailně si tak budete moct v kině prohlédnout jeho obrazy, ale také rukopisy, přírodopisné nákresy, utopické projekty, anatomické kresby a mytické výjevy. Na závěr dokumentu se vydáte na cestu po samotném Miláně, městě,které Leonarda inspirovalo a utvářelo jako malíře, vědce, inženýra, spisovatele i architekta. To vše v nejlepší obrazové i zvukové kvalitě, díky které si vychutnáte každý detail a budete mít pocit, jako byste byli přímo v Miláně a v centru dění.

Svatý Petr a papežské baziliky Říma
Navštívit všechna zajímavá místa světa není v silách jednoho člověka, teď je to ale přece jen o něco jednodušší. Díky moderním technologiím si můžete v kinech vychutnat unikátní dokumenty z těch nejznámějších uměleckých galerií, muzeí a měst. V dubnu se můžete ve svém kině vypravit do historického Říma a prohlédnout si fascinující místa, na kterých se utvářely dějiny.

Zatím bez komentáře, buďte první!