Filmové premiéry: Týden ve znamení restaurované klasiky
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Týden ve znamení restaurované klasiky

2. 7. 2020 – 11:47 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Digitálně restaurovaná klasika Jiřího Menzela a návrat kultovní komedie režiséra Davida Ondříčka. České filmové fanoušky v tomto týdnu sice nečeká žádná opravdová premiéra, ale připomenutí starších oblíbených komedií bude mít jistě své kouzlo.

Postřižiny
Komedie natočená Jiřím Menzelem podle stejnojmenné knížky Bohumila Hrabala je protkána stále probíhajícím konfliktem správce pivovaru Francinem se správní radou, tvořenou představiteli města. Francinovu kariéru ohrožují ztřeštěné kousky vlastní manželky a jednak příjezd hlučného bratra Pepina. Neodolatelné fluidum paní správcové, kterému všichni pánové podléhají, však Francina bezpečně ochraňuje.

zdroj: Vlastní

Samotáři
Tragikomedie o životě současné mládeže, o jejich trápení, láskách, štěstí a nenaplněných snech. S výbornou muzikou. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky "opravdového života" pouštěné do éteru.

Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá marihuana. Na druhé straně způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde dvacet Japonců sledujících "normální rodinku při normální večeři".

zdroj: Falcon

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Postřižiny
Kam zajít na Samotáři

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Postřižiny
Fanklub Samotáři

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku