Filmové premiéry: Tom Cruise proti Mumii a atentát na Heydricha
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Tom Cruise proti Mumii a atentát na Heydricha

7. 6. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tom Cruise v boji proti zaživa mumifikované princezně Ahmanet, nejnovější verze atentátu na Heydricha, satirická komediální roadmovie o panovníkovi, který se, ve snaze zachránit svou zemi před rozpadem, vydává na nečekaně dobrodružnou cestu napříč Balkánem a recidivistova cesta za štěstím. V tomto týdnu na nás čekají 4 filmové premiéry.

Mumie
Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka.

zdroj: Cinemart

Smrtihlav
Film vznikl na základě oceňované knihy HHhH Francouze Laurenta Bineta, jejíž pojmenování znamená Himmlers Hirn heisst Heydrich, neboli Himmlerův mozek se jmenuje Heydrich.

Snímek Smrtihlav se od většiny předešlých filmových zpracování s tímto tématem liší. Z výrazné části se totiž zaměřuje také na opačnou stranu barikády na samotného Heydricha. Ten zde není pouhým předmětem atentátu, ale důležitou aktivní postavou. Vedle příběhu Československých parašutistů sleduje film Smrtihlav i jeho život, vzestup a kariéru, kterou ukončil jako jeden z největších prominentů Třetí říše. Nejnovější verze atentátu na Heydricha tak ukazuje nejen hrdinství, ale i nelítostné zlo, proti kterému je namířené. Právě k tomuto pojetí odkazuje český název stejně jako na fakt, že Heydrich byl jedním z inženýrů takzvaného Konečného řešení židovské otázky.

zdroj: Bontonfilm

Král Belgičanů
Král Belgičanů je právě na státní návštěvě v Istanbulu, když se dozví, že se jeho země rozpadla. Musí se okamžitě vrátit domů, aby zachránil své království. Sluneční bouře ale způsobí, že vzdušný prostor je kompletně uzavřen a komunikace nefunguje. Žádná letadla. Žádné telefony. S pomocí britského filmaře a tanečnic z bulharského folklórního souboru se králi a jeho doprovodu podaří utéct přes hranice. Inkognito. Tak začíná odysea napříč Balkánem, během níž král objeví skutečný svět - a své pravé já.

zdroj: Artcam

Skokan
Je začátek května. Zlodějíček Julius byl zrovna propuštěn z vězení. Slunce svítí, ale představa budoucnosti na teplickém předměstí rozhodně nezahřeje: Co s tím? Stejná parta, zase budu prodávat pervitin? Do zimy jsem zpátky v base. V televizi mluví o nějakém festivalu v Cannes. Nějaký opilec, neherec, tam prý dostal cenu za film a stal se hvězdou. Jasně, jedu do Cannes! Jak? Stopem.

zdroj: YouTube.com

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Mumie
Kam zajít na Smrtihlav
Kam zajít na Král Belgičanů
Kam zajít na Skokan

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Mumie
Fanklub Smrtihlav
Fanklub Král Belgičanů
Fanklub Skokan

 

Zatím bez komentáře, buďte první!