Filmové premiéry: Tajný svět smajlíků, zemědělské dotace a pokračování úspěšného hororu
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Tajný svět smajlíků, zemědělské dotace a pokračování úspěšného hororu

9. 8. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Odhalení tajného světa uvnitř našich mobilů a pokračování úspěšného hororu z roku 2014. Tento týden přináší 2 filmové premiéry a dokument odhalující, jak a proč fungují dotace v zemědělském byznysu.

Selský rozum
Téměř tříletý sběr materiálu na českém venkově, zkoumání toho, jakými tématy žijí zemědělci a podnikatelé v této oblasti, jak a proč fungují dotace, proč se pěstují některé plodiny více a jiné méně a proč v posledních letech ubylo chovů zvěře a jaké to má důsledky na produkci potravin, vedl ve výsledném střihu autory k zaměření se na roli Andreje Babiše, styl a důsledky jeho podnikání a následně i politických aktivit, které se stávají jedním z nejvíce určujících faktorů pro českou krajinu, podnikatelské prostředí a brzy nejspíš také pro celý stát.

Film také využívá dlouhodobé práce řady novinářů v této oblasti a několik jeho scén přímo sleduje autory nedávno vydané knihy „Žlutý baron“ Zuzanu Vlasatou a Jakuba Patočku při investigativní práci. Jedním z hlavních protagonistů filmu je moravský sedlák Bohumír Rada, který spoluzasvětil Andreje Babiše do zemědělského podnikání a pak se jejich cesty zásadně rozešly.

zdroj: D1film

Emoji ve filmu
Emoji ve filmu vás vůbec poprvé zavedou do tajného světa uvnitř vašeho mobilu. V aplikaci pro textové zprávy se ukrývá Textopolis, bujná metropole, ve které žijí vaši oblíbení Emoji v naději, že se jednou dostanou do zprávy. Každý z Emoji má jen jeden výraz, až na smajlíka jménem Gene, který má výraz vícevýznamový. To je ovšem problém, a tak se Gene rozhodne stát „normálním.“ Pomocnou ruku mu nabídne Hi-5 a nechvalně proslulá hackerka Jailbreak. Společně se vydají na cestu skrz aplikace, které jsou každá vlastním, zábavným světem, aby našli Kód, který může Gena opravit. Celému mobilu však začne hrozit veliké nebezpeční a jen tahle trojice může svět smajlíků zachránit, než bude nadobro vymazán.

zdroj: Cinemart

Annabelle 2: Zrození zla
Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle“. Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek.

zdroj: Vertical Entertainment

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Selský rozum
Kam zajít na Emoji ve filmu
Kam zajít na Annabelle: Zrození zla

Staňte se fanoušky premiérových filmů:   
Fanklub Selský rozum
Fanklub Emoji ve filmu
Fanklub Annabelle: Zrození zla

Zatím bez komentáře, buďte první!