Filmové premiéry: Stará volha v hlavní roli české komedie a Bruce Willis toužící po pomstě
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Stará volha v hlavní roli české komedie a Bruce Willis toužící po pomstě

7. 3. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Eliška Balzerová s Tatianou Vilhelmovou jako maminka s dcerou, medové dobrodružství Včelky Máji, zpověď režisérky Terezy Nvotové o Vladimíru Mečiarovi, Bruce Willis toužící po pomstě a jedinečná příležitost spáchat atentát na Hitlera. Mezinárodní den žen přinese 5 filmových premiér.

Tátova volha
Eva (Eliška Balzerová) je kostýmní výtvarnice, bonvivánka a manželka šarmantního Ludvíka, který však velmi nečekaně a bez rozloučení umře. Tak nečekaně, že jí nestačí říct, že kromě jejich společné dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová) měl ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá dětská kresba, kterou Tereza náhodou objeví. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat. S Ludvíkem si vždycky všechno říkali, o svých milencích a milenkách měli vzájemně přehled, a kdyby nějaký nemanželský syn existoval, určitě by o něm věděla jako první. Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku tajemného nevlastního bratra upne. Přemluví svoji matku, aby se společně vydaly po stopách Ludvíkových milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a zjistily o jeho tajemství víc. Na cestu vyrážejí Ludvíkovým veteránem Volha GAZ 21.

zdroj: Cinemart

Včelka Mája: Medové hry
V Májině úlu to bzučí vzrušením, už dokončili letní sklizeň a z Buzztropolis přijel vysoký hodnostář s důležitým vzkazem pro královnu. Obdrží její úl už konečně pozvánku na Velké medové hry? Ale Májino nadšení rychle opadne, když zjistí, že její úl nejenže se nesmí soutěže zúčastnit, ale že císařovna také požaduje, aby její úl odevzdal polovinu letní sklizně medu jako příspěvek na výživu atletů soutěžících na Velkých medových hrách. V rozporu s přáním královny se Mája rozhodne odjet do Buzztropolis a osobně se postavit před císařovnu

zdroj: Vertical Entertainment

Mečiar
Film je zpovědí mladé režisérky Terezy Nvotové o Vladimíru Mečiarovi a o vlivu, který měl tento politik na slovenskou společnost a na život jí samotné. Když v roce 1989 padl v Československu totalitní komunistický režim, měla Tereza jeden rok. Vůdcové sametové revoluce se tehdy rozhodli uspořádat konkurz na ministra vnitra, do kterého se přihlásil Vladimír Mečiar, tehdy ještě neznámý podnikový právník ze slovenského venkova. Vladimír Mečiar se po úspěchu v konkurzu dostává až na politický vrchol, odkud vládne zemi prostřednictvím řady diskutabilních praktik. Na pozadí událostí, jakými jsou rozdělení Československa či únos syna prezidenta, prožívala Tereza s vrstevníky své dětství a dospívání.

zdroj: AČFK

Přání smrti
Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Básník, který málem zabil Hitlera
Nezávislý stát Chorvatsko, období 2. světové války. Národně-osvobozenecké hnutí v zemi uvadá. Mladý básník Ljiljan Vidić se připojí k partizánům a dostává za úkol napsat píseň, s níž jejich skupina vyhraje národní talentovou soutěž (nacistickou obdobu X Factoru). Vítěz této soutěže má vystoupit na slavnostní recepci organizované chorvatským vůdcem Ante Pavelićem, které se má zúčastnit sám Adolf Hitler. Skupina se tak dostane do jeho blízkosti a bude mít jedinečnou příležitost spáchat na něj atentát a ukončit 2. světovou válku.

zdroj: Balkan Film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Tátova volha
Kam zajít na Včelka Mája: Medové hry
Kam zajít na Mečiar
Kam zajít na Přání smrti
Kam zajít na Básník, který málem zabil Hitlera

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Tátova volha
Fanklub Včelka Mája: Medové hry
Fanklub Mečiar
Fanklub Přání smrti
Fanklub Básník, který málem zabil Hitlera

Zatím bez komentáře, buďte první!