Filmové premiéry: Standup show a Doctor ze studia Marvel
zdroj: Road Movies

Filmové premiéry: Standup show a Doctor ze studia Marvel

26. 10. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dramatický osud českého horolezce a jeho druhů, standup show známých komiků, partička outsiderů křižující Ameriku, sourozenci zanecháni na neobydleném arktickém ostrově, cesta karavanem napříč Francií, důležité životní rozhodnutí, světoznámý neurochirurg z dílny studia Marvel a civilizovaný právník měnící se v nevypočitatelného zabijáka. 41. týden tohoto roku přináší 8 filmových premiér, dokument o setkání Alfreda Hitchcocka s Françoisem Truffautem a trojici snímků z chorvatské produkce.

Tenkrát v ráji
Česko-slovenský koprodukční film "Tenkrát v ráji" spisovatele, scenáristy a producenta Josefa Urbana, volně vypráví příběh dramatického osudu českého horolezce Josefa Smítky a jeho druhů, popravených nacisty v dubnu 1945 v Terezíně.

zdroj: A-Company

Komici s.r.o.THE TOUR
Komická roadshow, jaká tady ještě nebyla! Knor, Pavlásek, Kočičková, Matonoha, Nedvěd a Ruda z Ostravy projíždějí republikou. Jejich standup show plní ty největší sály. Film Juraje Šajmoviče Komici s.r.o. The Tour je ale hlavně o tom, co se Komikům po cestě přihodí a jací jsou mimo pódium. Knor, jako impresário téměř zešílí, Pavlásek se stává schizofrenikem, Kočičková prožije několik orgasmů, Matonoha sice baví, ale strašně "prudí", Nedvěd blbne lidi svou trapnou magií, Ruda z Ostravy se zbaví osobnosti a bude z něj Michal Kavalčík. Prostě si uděláte v kině výlet s Komiky s.r.o. tak, jak je neznáte, ani znát nemůžete. A nakonec přijde i tolik ojedinělý moment v kinematografii. Protagonisté jsou konfrontováni se skutečným filmovým kritikem!

zdroj: Vertical Entertainment

American Honey
Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině“ není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná.

zdroj: Cinemart

Akce Arktida
Tři sourozenci jsou zanecháni na neobydleném ostrově v arktické části Norska. Podaří se jim přežít tváří v tvář štiplavému mrazu, bouřím, hladovění a volně žijícím zvířatům?

Ve snaze setkat se s otcem v jižním Norsku se třináctiletá Julia a její osmiletí sourozenci – dvojčata Ida a Sindre – schovají ve vrtulníku, který však musí náhle za letu změnit směr. Poté, co děti vystoupí a vrtulník odletí, všichni tři zjistí, že jsou zanecháni na neobydleném ostrově v arktické části Norska. Podaří se Julii tváří v tvář štiplavému mrazu, bouřím, hladovění a volně žijícím zvířatům zužitkovat svou vynalézavost k záchraně života svého i obou sourozenců?

zdroj: Film Europe

Francie
Slavný dokumentarista a kronikář francouzského života Raymond Depardon ve svém nejnovějším snímku cestuje v karavanu napříč Francií a naslouchá osobním konverzacím lidí, které potkává – intimním a minimalistickým způsobem zachycuje postupně se měnící tvář národa. Depardonův film je velkorysým milostným dopisem jeho vlasti i nezbytným korektivem stereotypního obrazu Francie: jeho unikátní dokument nám umožňuje nahlédnout tuto zemi z neobvyklého, láskyplně realistického úhlu.

zdroj: YouTube.com

24 týdnů
Příběh televizní komičky Astrid, která se svým přítelem čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne.

zdroj: Film Europe

Doctor Strange
Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. Přidejte se ke Strangovi na jeho nebezpečné, mystické a zcela neuvěřitelné cestě ve filmu Doctor Strange.

zdroj: Cinemart

Odvrácená strana měsíce
Úspěšný právník Urs je příkladem a hvězdou své profese. Má krásnou kariéru, krásnou a perfektní ženu, krásné a drahé auto, konto naplněné penězi. Sebevražda jeho kolegy s ním ale otřese, vždyť on taky žil takhle skvělý život. Potkává krásnou dívku, která vyznává alternativní způsob života a zúčastní se experimentu s halucinogenními houbičkami. Změna života je ale drastičtější, než se dalo čekat. Drogový experiment v něm uvolní syrové lidské pudy a na povrch se dostane jeho odvrácená strana. Urse ovládne potlačovaná agresivita a dostane se zcela mimo kontrolu.

Civilizovaný právník se promění v člověka hnaného instinkty a v nevypočitatelného zabijáka. Utíká do lesů, na stopě už mu je ale policie a také pomstychtivý protivník.

zdroj: Vertical Entertainment

Hitchcock/Truffaut
V roce 1962 se Alfred Hitchcock s Françoisem Truffautem zavřeli na týden v Hollywoodu, aby společně pronikli do tajů filmové režie. Kromě původních magnetofonových nahrávek z tohoto setkání, které posloužily jako materiál pro Truffautovu legendární knihu Rozhovory Hitchcock - Truffaut, nabízí nový dokument také fotografie z té největší lekce filmového řemesla všech dob a zavádí diváky do strhujícího světa tvůrce Psycha, Ptáků a Vertiga. Hitchcockova úžasně moderní tvorba je zde rozebrána a objasněna jedněmi z nejuznávanějších režisérů dneška.

zdroj: YouTube.com

Výstřel
Jeden náhodný výstřel spojí osudy dvou mladých žen. Anita pracuje u policie. V profesním životě se ji daří o mnoho lépe než v osobním, kde prožila zatím spíše různá zklamání. Petra právě zjistila, že je těhotná. Ještě se s tím nestihne vyrovnat, když se její život v krátkém čase změní podruhé. Na návštěvě u kamarádky Morany totiž nechtě zmáčkne spoušť nalezené pistole.

Vyšetřování vraždy, k níž došlo v noci na jedné záhřebské ulici, dostává na starost právě Anita. Podle předpokládané trajektorie střely a výpovědí svědků, kteří v noci slyšeli výstřel, dospěje k závěru, že se střílelo z Moranina bytu. Morana při výslechu Anitě vypoví, co se stalo, ale Petra vše popře. Zůstává zde tvrzení proti tvrzení a je na Anitě, aby Petru přesvědčila k přiznání.

Při vyšetřování se obě mladé ženy postupně poznávají a zjišťují, že mají společného víc, než by se na první pohled mohlo zdát.

zdroj: Balkan Film

Černí
V roce 1991 probíhala v Chorvatsku občanská válka. Právě ve chvíli, kdy bylo uzavřeno příměří, přišla speciální vojenská jednotka Černí v týlu nepřítele o tři muže. Velitel jednotky se navzdory rozkazům rozhodne zorganizovat poslední bojovou akci. Chce vyzvednout mrtvá těla z nepřátelského území a vyhodit do vzduchu hráz přehrady, jejíž vody by obrovský kus tohoto území zcela zatopily.

Komorní válečné drama Černí je velmi cennou reflexí událostí, ke kterým došlo v Chorvatsku na začátku devadesátých let. Na rozdíl od některých starších chorvatských snímků nestaví Chorvaty do role bezbranných obětí. Hlavní hrdinové jsou totiž vrazi, kteří na své tajné základně organizovali popravy a dělali nejrůznější špinavou práci. Autoři snímku je ale nesoudí. Dávají divákovi možnost, aby je poznal a sám zhodnotil. Na poměrně malém prostoru dokázali vykreslit velmi plastický obraz lidí plných pochybností, výčitek svědomí, nenávisti i strachu.

zdroj: Balkan Film

Táta
Lucija přemluví svou sestru Veru a přítele Vanju, aby s ní jeli za otcem. Ten před lety odešel od jejich rodiny a bydlí na samotě v hornatém kraji Lika. Je údajně smrtelně nemocen, takže pro sestry je to možná poslední příležitost, jak se dozvědět co se v minulosti stalo mezi ním a jejich matkou. Poté, co trojice dojede po dlouhé cestě k otcovu domu, zjistí, že je prázdný. Den se krátí a zpět do Záhřebu to mají daleko. Rozhodnou se proto přenocovat. Doufají, že se otec druhého dne objeví.

Noc je temná a větrná. Zdá se, jako by kolem domu někdo chodil. Láhev alkoholu však dává zapomenout na tísnivé pocity, které opuštěná usedlost vyvolává...

zdroj: Balkan Film


Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Tenkrát v ráji
Kam zajít na Komici s.r.o.THE TOUR
Kam zajít na American Honey
Kam zajít na Akce Arktida
Kam zajít na Francie
Kam zajít na 24 týdnů
Kam zajít na Doctor Strange
Kam zajít na Odvrácená strana měsíce
Kam zajít na Hitchcock/Truffaut
Kam zajít na Výstřel
Kam zajít na Černí
Kam zajít na Táta

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Tenkrát v ráji
Fanklub Komici s.r.o.THE TOUR
Fanklub American Honey
Fanklub Akce Arktida
Fanklub Francie
Fanklub 24 týdnů
Fanklub Doctor Strange
Fanklub Odvrácená strana měsíce
Fanklub Hitchcock/Truffaut
Fanklub Výstřel
Fanklub Černí
Fanklub Táta

Zatím bez komentáře, buďte první!