Filmové premiéry: Síla závislosti a přátelství mezi člověkem a šimpanzem
zdroj: Balkanfilm

Filmové premiéry: Síla závislosti a přátelství mezi člověkem a šimpanzem

2. 1. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Emotivní snímek o síle závislosti a lásky natočený podle skutečného příběhu, a přátelství zaměstnance ZOO s inteligentním šimpanzem. První týden roku 2019 přináší dvě premiéry.

Beautiful Boy
Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací.

zdroj: Aerofilms

Rok opice
Nejdůležitějšími protagonisty Blaževského satirické, lehce politické komedie jsou Tsobe - řadový zaměstnanec ZOO hlavního města Makedonie a nadmíru inteligentní šimpanz Koko. Připustíme-li, že mezi člověkem a zvířetem může vzniknout přátelství, tak přesně tímto slovem se dá pojmenovat jejich vztah.

Poté, co kvůli všeobecné ekonomické krizi dostane Tsobe výpověď, vyvstává otázka, co bude s Kokem. Ten totiž nedokáže bez Tsobeho čtení na dobrou noc sám ani usnout a stává se těžko zvladatelným.

Když se Kokovi podaří utéct, dostane Tsobe šanci získat svou milovanou práci zpět. Stačí, aby Koka přivedl zpět do ZOO. Tuto misi mu ale komplikuje fakt, že se mezitím v očích veřejnosti z Koka stává symbol svobody a odporu proti vládnoucímu establishmentu. Aby toho nebylo málo, rozhoří se spor o Koka mezi makedonským a albánským etnikem.

zdroj: Balkan Film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Beautiful Boy?
Kam zajít na Rok opice?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Beautiful Boy
Fanklub Rok opice

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku