Filmové premiéry: Sám sebou pronásledovaný zabiják a Praha v 70. letech
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Sám sebou pronásledovaný zabiják a Praha v 70. letech

9. 10. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Sám sebou pronásledovaný elitní zabiják, tragédie, jenž změnila život třináctiletého chlapce, Praha v polovině 70. let, bohatství plynoucí z obchodu s vodou, příběh čtyřicátníka, jehož syn je zapleten do smrti spolužáka, hudební dokument pro milovníky blues a čtveřice postarších lidí žijících svůj život s odhodláním a hlavně naplno. Tento týden přináší 7 filmových premiér.

Blíženec
Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít.

zdroj: Cinemart

Stehlík
Theodoru Deckerovi bylo 13 let, když byla jeho matka zabita při bombovém útoku v newyorském Metropolitním muzeu umění. Tato tragédie změnila celý jeho život a vrhla jej na dlouhou a strhující odyseu provázenou nejen zármutkem a pocitem viny, proměnou a vykoupením, ale i láskou, přátelstvím a světem zločinu. Přes všechnu nepopsatelnou hrůzu si z onoho osudového dne v mysli uchoval jeden výjev skýtající naději… obraz drobného ptáčka přivázaného řetízkem k bidýlku. Stehlíka.

zdroj: Vertical Entertainment

Pražské orgie
Příběh filmu Pražské orgie nás zavádí do Prahy poloviny 70. let, kam přijíždí slavný americký spisovatel Nathan Zuckerman – často využívané spisovatelovo alter ego – aby odvezl rukopis povídek napsaných v jazyce jidiš, jejichž autor byl zavražděn nacisty. Pro Zuckermana je pražská návštěva bizarním střetem s totalitou ovládaným národem a podivuhodným uskupením režimem umlčovaných umělců. Díky hledání rukopisu se seznámí se svéráznou a nezkrotnou Olgou a pronikne na vyhlášené večírky, na nichž každý hledá únik ke krátké svobodě po svém. Zuckerman se stane divákem i účastníkem dekadentního představení plného zmařených snů.

zdroj: Bioscop

Synonyma
Tragikomedie Synonyma přináší částečně autobiografický příběh mladého Izraelce Yoaha, který po ukončení služby v armádě opustí svou vlast a vydává se zcela bez prostředků do Paříže, kde se hodlá stát plnokrevným Francouzem. Jako první krok se rozhodne přestat mluvit hebrejsky a používat pouze francouzštinu, kterou si procvičuje i tím, že neustále opakuje synonyma. Výrazně stylizovaný snímek upomínající místy na francouzskou Novou vlnu, je svébytnou satirou na vojenský aspekt současného života v Izraeli, nenápadnou parodií na „sladký“ život současných Pařížanů, i úvahou o vykořeněnosti, o ztrátě a hledání identity.

zdroj: Film Europe

Voda, krev, rakije a zombie epidemie
Oproti počátku 21. století doznal celý svět zásadních změn. Vlivem globálního oteplování se voda stala dražší než ropa. Bohatství bohatých tedy plyne zejména z obchodu s vodou. Ten, kdo ovládá vodní zdroje, má i moc a neštítí se ničeho, aby zlikvidoval konkurenci. Klidně infikuje obyvatele státu, na jehož území se nachází dobrá voda (v tomto případě malého, ze světového hlediska zcela bezvýznamného Chorvatska) smrtícím zombie-virem! Chorvatsko, sedm let po bankrotu. Malá skupina bohatých je stále bohatší a chudí jsou den ode dne chudší. Záhřebský bonviván Mića patřící mezi chorvatskou smetánku se toho dne věnuje svému obvyklému dennímu programu.

V červeném kabrioletu objíždí drahé restaurace, v luxusních obchodech upgraduje svou garderobu, navštěvuje masážní salony, pečuje o svůj zevnějšek a balí holky. Nejvíc se ale těší na návštěvu kina a další díl populární fantasy série o chrabré spasitelce chorvatského národa, kterou hraje jeho tajná láska Franka Anić. V té chvíli ještě netuší, že právě s ní bude záhy zachraňovat celé Chorvatsko před zombie epidemií. A Mićo není zdaleka jediný, kdo bude v následujících dnech překvapený vývojem událostí.

zdroj: Film Europe

Budiž světlo
Budiž světlo je příběhem čtyřicátníka Milana (Milan Ondrík), který má tři děti a aby zabezpečil rodinu, jezdí pracovat do Německa. Během vánoční návštěvy doma zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny, která je zapletena do šikanování a smrti Adamova spolužáka. Při řešení složité situace Milan poznává pravdu nejen o svém synovi, rodině a lidech z nejbližšího okolí, ale i o sobě samém.

zdroj: Vertical Entertainment

Bluesman
Chceš si sáhnout na život? Zkus BLUES! Hudební dokument pro milovníky kytar a blues. Billy Gibbons nebo Eric Clapton mají jedno společné. Elektrické kytary od českého výrobce RNDr. Petera Jurkoviče. Na motivy jeho příběhu vznikl film, který propojuje nejen umělce bluesové scény.

zdroj: Pilot film

Ještě nekončíme
Čtyři osobnosti staršího věku, které žijí svůj život odhodlaně, sebevědomě a naplno. Vyučovat italštinu, organizovat výlety, úspěšně pracovat, studovat či podnikat, cestovat do zahraničí, používat nové komunikační technologie nebo třeba vyběhnout denně stovky schodů pro ně není nic neobvyklého. O tom nás přesvědčí svérázný pan Míčan nebo paní Vojtíšková, organizátorka zájezdů pro ostatní seniorky, která nad účastnicemi svých akcí vládne pevnou rukou. Díky své povaze a nadhledu zvládají statečně a obdivuhodně svá zdravotní omezení či samotu, kterou s sebou stáří někdy přináší.

zdroj: Pilot film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Blíženec
Kam zajít na Stehlík
Kam zajít na Pražské orgie
Kam zajít na Synonyma
Kam zajít na Voda, krev, rakije a zombie epidemie
Kam zajít na Budiž světlo
Kam zajít na Bluesman

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Blíženec
Fanklub Stehlík
Fanklub Pražské orgie
Fanklub Synonyma
Fanklub Voda, krev, rakije a zombie epidemie
Fanklub Budiž světlo
Fanklub Bluesman
Fanklub Ještě nekončíme

Zatím bez komentáře, buďte první!